Controle chips restafvalcontainers

In september en oktober controleren we de chipgegevens in alle restafvalcontainers. Zo weten we zeker dat de container die iemand gebruikt, hoort bij het bijbehorende huisadres. De controle wordt gedaan door de firma Inovim. Alle huishoudens met een restafvalcontainer ontvangen tussen 4 en 23 september een brief hierover.

Waarom doen we deze chipcontrole

Vanaf 1 januari 2024 verandert uw afvalstoffenheffing. U betaalt een lager basistarief. Daarnaast betaalt u per keer dat u uw restafvalcontainer aan de straat zet om te legen. U betaalt dus niet voor het gewicht van uw restafvalcontainer. We willen volgend jaar een correcte afvalstoffenheffing op uw aanslag zetten. Daarom is het belangrijk om te controleren of de restafvalcontainer die u nu gebruikt, hoort bij uw adres.

Wel restafvalcontainer, geen brief ontvangen

Heeft u op 25 september nog geen brief ontvangen? U kunt dan contact met ons opnemen via telefoonnummer 085 07 04 216.

Niet thuis om container buiten te zetten

We vragen mensen om dan aan bijvoorbeeld hun buren of vrienden te vragen om de restafvalcontainer buiten te zetten.

Tweede ronde

Voor iedereen die niet in de gelegenheid of vergeten is om de container buiten te zetten, rijden we nog een tweede keer langs. Mensen krijgen daar persoonlijk bericht over.

Huishoudens met een afvalpas

Als u in een flat, appartement of bovenwoning woont en gebruikmaakt van een bovengrondse verzamelcontainer, dan is deze chipcontrole niet voor u van toepassing.