Maatwerk inzameling deel Egmond aan Zee

Gemeente Bergen kiest voor bronscheiding: dat betekent 3 rolcontainers. Op die manier halen we niet alleen meer grondstoffen op, maar zijn deze grondstoffen ook beter van kwaliteit. Voor de hoogbouw scheiden we zo veel mogelijk na inzameling in de ondergrondse containers met afvalpas.

Voor het centrum van Egmond aan Zee, besloot het college tot een alternatief. Als u in dit gebied woont, hebt u hierover een brief ontvangen. U kunt kiezen voor een manier van inzamelen die het beste bij u past, voor dit moment én de toekomst.

Variabele heffing

In 2024 komt variabele heffing in de gemeente Bergen. U betaalt dan voor het aantal keren dat u uw restafval aanbiedt. 

Eigen grond

Als u kiest voor rolcontainers, dan moet u die op uw eigen grond neerzetten. Op dit moment zien we dat er nog veel rolcontainers in de openbare ruimte staan. Dat is niet toegestaan. Ook is het niet wenselijk voor u zelf:  wanneer u moet betalen voor uw restafval, wilt u de rolcontainers echt op eigen grond neerzetten. 

Recreatiewoning

Als u een recreatiewoning op uw eigen grond hebt, dan valt deze woning onder uw huishouden. U bent zelf verantwoordelijk voor het afval van de recreatiewoning. De keuze is hetzelfde als huishoudens zonder recreatiewoning: u krijgt of 3 rolcontainers of een afvalpas. U bepaalt zelf hoe u het afval scheiden regelt met uw gasten. 

Rolcontainers: ander inzamelschema

Als u 3 rolcontainers neemt, verandert het inzamelschema. Elk type rolcontainer legen we dan eens in de 3 weken. U zult zien dat de hoeveelheid restafval sterk afneemt met de komst van de pmd-container net als in de rest van Egmond aan Zee.

Verkeerde keuze

Misschien komt u er na een tijdje achter dat u toch liever een andere keuze had gemaakt. Daarom kunt u in het najaar van 2023 altijd nog een keer gratis wisselen van een afvalpas naar rolcontainers of andersom. 

Meer informatie

Als u vragen of opmerkingen hebt of als u toch twijfelt wat voor u de beste keuze is, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. 

  • Bel ons op 14 072 en vermeld dat u belt over ‘a la carte Egmond aan Zee’.
  • Mail ons via wijkbeheerondersteuning@debuch.nl.
  • Kom langs op onze inloopmomenten:
    • dinsdagochtend 11 oktober tussen 10.00 – 12.00 uur in ontmoetingscentrum Post aan Zee.
    • woensdag 12 oktober en donderdag 13 oktober tussen 19.00 – 21.00 uur in de brandweerkazerne Egmond aan Zee, Pieter Schotsmanstraat 10.