Parkeervergunning

  • In verschillende gebieden in Bergen moet u betalen voor parkeren.
  • U kunt een vergunning aanvragen als u in een betaald parkeren gebied woont of werkt.
  • U mag maximaal 2 vergunningen op uw naam in bezit hebben.

Vergunning 2020 blijft geldig in 2021

Uw papieren parkeervergunning uit 2020 is voorlopig nog geldig in 2021. Totdat we starten met de digitale vergunningen, hoeft u geen nieuwe vergunning voor 2021 aan te vragen. Bewaar daarom uw huidige papieren vergunning goed.

Parkeervergunning aanvragen of wijzigen

Als u een nieuwe bewoner of ondernemer bent, vraagt u een parkeervergunning aan bij de gemeente. Ook als u een nieuw kenteken hebt of bij verlies of diefstal van uw vergunning geeft u dit door aan de gemeente. En als u het oude papieren vignet van 2020 al hebt weggegooid, kunt u een nieuwe aanvragen. U neemt hiervoor contact op met Zefran Hussain, via het e-mailadres: zefranhussain@debuch.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres, postcode, woonplaats en uw kenteken.

Uitstel digitale parkeervergunning

Om een digitale vergunning aan te vragen, moet u gegevens met ons delen. Zorgvuldigheid is hierbij het meest belangrijk. Er is toch onduidelijkheid gekomen over welke gegevens we nodig hebben om een parkeervergunning te verlenen. Daarom stellen we de ingangsdatum uit. We starten als een zorgvuldige controle van het hele aanvraagproces is gedaan. Ook een externe partij beoordeelt het aanvraagproces.

Vraag en antwoord uitstel invoering digitale parkeervergunning (pdf, 24 KB)

Kosten

De tarieven voor de parkeervergunningen zijn weergegeven per kalenderjaar, met uitzondering van de tijdelijke bedrijfsvergunning (per week).