Testen in de regio

Testen voor toegang

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. Heb je geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs en wil je er op uit? Laat je dan testen voor toegang.

Een testafspraak maken

Zo veilig mogelijk

De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

Testen, ook bij milde klachten

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus kan zich laten testen.

Alle informatie over de testlocaties in Noord-Holland noord en hoe u een afspraak maakt staat op de website van de GGD Noord-Holland Noord.

Hoe testen gaat

U rijdt met de auto naar de teststraat. Blijf in de auto terwijl een verpleegkundige of arts de test afneemt. Met een wattenstaaf worden 2 uitstrijkje genomen: uit de neus en uit de keel.  

Uitslag testen

U krijgt binnen 48 uur bericht over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona bellen we u. In dit gesprek worden isolatie maatregelen en bron- en contactonderzoek besproken. U krijgt informatie over COVID-19 en u kunt eventuele zorgen bespreken en vragen stellen. Als u geen COVID-19 hebt krijgt u een e-mail bericht. 

Alleen als u klachten hebt

Alleen als u klachten hebt, nemen we een test af. Zonder klachten heeft de test geen zin. 

Naar het overzicht