Waar ben ik ?
Gekleurde vloerbezems
Datum 15 | 07 | 2016

Hulp bij huishouden

De hulp bij huishouden is in onze gemeente geregeld via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze hulp is er voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het schoonmaken van het huis.

Er zijn twee soorten hulp:

  • Schoonmaakondersteuning (algemene voorziening)
  • Hulp én ondersteuning in het huishouden (categorie 2).

Schoonmaakondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het schoonmaken van uw huis? Vraagt u deze hulp dan zelf aan bij de aanbieder in uw wijk, waarmee de gemeente een contract heeft afgesloten. In het overzicht hieronder kunt u zien welke aanbieder voor u geldt met de bijbehorende contactgegevens. U betaalt zelf de kosten voor de hulp aan de aanbieder.

Als u kiest voor de hulp van deze aanbieder, krijgt u in 2016 korting op de eerste twee uur schoonmaakondersteuning per week. Als u kiest voor een andere partij voor schoonmaakondersteuning, ontvangt u geen korting van de gemeente.

Met welke aanbieder heeft de gemeente een contract?

In 2016 heeft de gemeente met de zorgaanbieder Altijd Zorg Aanwezig (AZA) een contract.  AZA is door de gemeente aangesteld de zorg te leveren in de kernen Bergen, Egmond en Schoorl. U kunt zonder tussenkomst van gemeente, zelf contact opnemen:

  • Atijd Zorg Aanwezig (AZA) via telefoonnummer (072) - 531 6270

Hulp én ondersteuning in het huishouden

Heeft u hulp én ondersteuning in het huishouden nodig en bent u zelf niet meer in staat om de regie en organisatie over uw eigen huishouden te voeren? Dan ontvangt u hulp én ondersteuning in het huishouden (categorie 2). U neemt voor de hulp contact op met het Sociaal Team. Als u deze hulp nu al ontvangt, dan blijft die in 2016 bestaan. Let wel op dat een paar aanbieders deze hulp niet meer leveren.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

site_backtotop.png