Waar ben ik ?
Bruidspaar bij zonsondergang
Datum 27 | 03 | 2017

Trouwen

Trouwplannen? Van harte gefeliciteerd! Het sluiten van een huwelijk of partnerschap is een mooie belofte en een uiting van liefde voor elkaar. Bergen is een prachtige gemeente om dit plaats te laten vinden, met diverse locaties waar zeven dagen in de week een plechtigheid kan plaatsvinden.

Waar wilt u trouwen?

Er zijn diverse vaste locaties waar u kunt trouwen. U kunt deze zelf uitkiezen op basis van uw wensen, om een onvergetelijke huwelijksdag te ervaren. U kunt ook voor een vrije locatie kiezen, zoals op het strand, in een tuin of op een terras, op voorwaarde dat de grond waarop het huwelijk wordt voltrokken, bij een gebouw hoort.

Vaste trouwlocaties

Op het overzicht van de locaties vindt u onder andere de contactgegevens en de foto’s van de diverse locaties in de gemeente. Zo kunt u alvast een impressie krijgen.

Melding

Als u gaat trouwen dan maakt u een melding bij de gemeente waar u wilt gaan trouwen. U maakt de melding uiterlijk twee weken en niet eerder dan één jaar voor uw huwelijksdag. De melding is 1 jaar geldig.

Trouwambtenaar

Ongeveer een maand voor de huwelijksdag neemt de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) contact op met het bruidspaar. Heeft u voorkeur voor een BABS?  Dan kunt u dit aan ons doorgeven. De trouwambtenaren stellen zich aan u voor.

Meer informatie over trouwen?

Meer informatie over trouwen (aanvragen, kosten, trouwen in het buitenland etc.) kunt u vinden in ons digitale loket.

Terug naar boven