Waar ben ik ?
AED
Datum 19 | 12 | 2017

Burgernet en AED

Gemeente Bergen vindt het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw leefomgeving. Om ervoor te zorgen dat elkaars veiligheid geborgd wordt kunt u meedoen aan twee initiatieven: aansluiten bij Burgernet of Burgerhulpverlener AED.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en bedrijven uit de gemeente. Als er een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermiste persoon binnenkomt, start de centrale van de politie een Burgernetactie op. Ook in een crisissituatie, zoals bij een (natuur)brand, krijgt u als deelnemer van Burgernet hierover informatie en instructies.

Meer informatie en aanmelden?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.burgernet.nl De website wordt in een nieuw venster geopend. Via deze site kunt u zich ook aanmelden als Burgernetdeelnemer.

Burger AED

Elke week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Vaak is dit in of rond het huis. Snelle en adequate hulp is van levensbelang. Als er binnen 6 minuten na een hartstilstand gereanimeerd wordt, is de kans op overleving voor het slachtoffer veel groter (50 tot 70% in plaats van 5 tot 10%). Het is daarom heel belangrijk om hulp dichtbij huis te hebben.

Aanmelden burgerhulpverlener en/of cursus

U kunt helpen door zich aan te melden. Aanmelden kan via www.hartslagnu.nl De website wordt in een nieuw venster geopend

Terug naar boven