Waar ben ik ?
Afgebrand gebied
Datum 15 | 07 | 2016

Calamiteiten

Gemeente Bergen is voorbereid op crisissituaties. Of het nu gaat om een grote calamiteit of een kleine: de hulpdiensten komen in actie. De gemeente is ook een hulpdienst. De gemeente vangt mensen op als ze hun huis uit moeten, registreert slachtoffers en schade, verzorgt de crisiscommunicatie en nazorg en ziet toe op de fysieke veiligheid van gebouwen en openbare ruimte.

Wat als de sirene gaat?

De gemeente test elke eerste maandag van de maand om 12 uur de sirene, u hoeft dan niets te doen.

Als de sirene op een ander moment gaat moet u kort samengevat het volgende doen:

  • ga naar binnen
  • sluit deuren en ramen
  • zet de radio en/of televisie aan

Als de sirene gaat, dreigt er gevaar. Er is dan beslist meer aan de hand dan stank of een prikkelende lucht. De sirene waarschuwt alleen mensen in het gebied waar gevaar dreigt. Dat kan in één of meer gemeenten zijn, maar ook alleen in één wijk. Hoort u de waarschuwingssirene, dan is hij dus voor u bedoeld. Het is dan belangrijk dat u weet wat u moet doen.

Noodsituaties: Weet wat u moet doen!

In de brochure Risicowijzer van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (pdf-5Mb) leest u informatie over verschillende noodsituaties die in Nederland voor kunnen komen.

Verder leest u informatie over hoe u gewaarschuwd wordt en informatie krijgt, hoe u zich kunt voorbereiden op noodsituaties en u vindt hier belangrijke telefoonnummers en websites als het gaat om noodsituaties.

 

Terug naar boven