Waar ben ik ?
Inbreker
Datum 15 | 07 | 2016

Woninginbraak voorkomen

Woninginbraak staat al jaren in de top 5 van meest voorkomende misdrijven in onze gemeente. Omdat woninginbraak grote impact heeft op het veiligheidsgevoel van mensen besteden we, samen met de politie veel aandacht aan het voorkomen van inbraken.

Als inwoner kunt u zelf veel doen aan preventie. Lees hierover meer op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl De website wordt in een nieuw venster geopend.  Hieronder vindt u onze tips.

Aandacht voor preventie

De inbraken worden vaak gepleegd in de oudere woningen. Via de eerste verdieping van een woning verschaffen inbrekers zich toegang via ramen en deuren die bovenin de woning vaak niet goed afgesloten zijn. U kunt zelf veel doen om inbraken te voorkomen. Draai de deur op slot als u boven of in de tuin bent. Als u uw woning verlaat zorg ervoor dat de deuren op slot zijn en ramen dicht of beveiligd zijn door een speciale klink met slot of een ander beveiligingsmiddel. Bouwmarkten kunnen u hierover voorlichten en daar zijn ook inbraakpreventiematerialen verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u op de website politiekeurmerk.nl De website wordt in een nieuw venster geopend.

Melden helpt

Bij een inbraak doet de politie onderzoek. Samen met u kan er nog beter gezorgd worden voor de veiligheid in uw leefomgeving en kunnen de daders sneller worden opgespoord. Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld als u thuiskomt of tijdens het uitlaten van de hond? Meld het via:

  • 0900-8844 (lokaal tarief)

Heeft u de dader in zicht? Bel dan:

  • 112 (gratis)

Start een WhatsApp-groep met de buren

Via een WhatsApp-groep wisselt u gratis en snel informatie uit over uw buurt. Zo helpt u mee aan een veiligere buurt. De politie leest mee zodat daders sneller gepakt worden. Meer informatie over het starten van zo'n groep of je aanmelden bij bestaande groepen in onze gemeente kan via http://wabp.nl/ De website wordt in een nieuw venster geopend

Terug naar boven