Waar ben ik ?
Mensen op weg naar het werk
Datum 16 | 10 | 2017

Werk en Inkomen

Zit u zonder werk en/of u heeft geen recht (meer) op een WW-uitkering en u kunt zich financieel niet redden?  Dan kunt u een beroep doen op het Sociaal Team

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. Meer informatie over de Participatiewet kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid De website wordt in een nieuw venster geopend.

Werkeloos of arbeidsongeschikt

Bent u onlangs werkloos of arbeidsongeschikt geworden of is uw inkomen om een andere reden onder het minimum gekomen, dan kunt u bij het UWV Werkbedrijf  De website wordt in een nieuw venster geopendnavragen of u  in aanmerking komt voor een uitkering. U kunt ook informatie vinden over het aanvragen van uitkeringen in ons Digitale loket (zie hieronder).

Informatie, aanvragen en regelen via ons Digitale loket

Voor diverse onderwerpen over Werk en inkomen kunt u terecht in ons digitale loket. Als u klikt op het betreffende onderwerp, wordt u direct doorgeschakeld naar ons digitale loket waar  u meer informatie kunt vinden:

Bijzondere bijstand / minimaregelingen

Heeft u bijzondere kosten die u zelf niet kunt betalen? Voor sommige bijzondere noodzakelijke kosten kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Behoort u tot de groep mensen met een minimum inkomen en heeft u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt of heeft u schoolgaande kinderen of bent u chronische ziek? Dan komt u misschien in aanmerking voor één van onze minimaregelingen:

Beschut werk

Mensen met een beperking hebben soms veel begeleiding of aanpassingen nodig om te kunnen werken. Zij kunnen beschut werken.  Meer informatie hierover vindt u op de website van Beschut aan de bak. De website wordt in een nieuw venster geopend
 

 

Terug naar boven