Waar ben ik ?
Vuilnisemmers
Datum 19 | 10 | 2016

Afval

Het afvalbedrijf HVC verzorgt voor de gemeente Bergen de afvalinzameling. Voor alle vragen, informatie en meldingen over afval in de gemeente, zoals bijvoorbeeld de afvalkalender, het aanbieden van grof vuil, snoeiafval of een defecte rolcontainer kunt u terecht op de website van HVC De website wordt in een nieuw venster geopend of via telefoonnummer 0800 - 0700 (gratis) van 08.00 tot 17.00 uur.

HVC afval-app

Via de app kunt u zien op welke dagen het afval wordt ingezameld en kunt u meldingen ontvangen met een reminder welke afvalsoort die dag wordt opgehaald. De app is te downloaden in iTunes De website wordt in een nieuw venster geopend (iOs) en in Google Play De website wordt in een nieuw venster geopend(Android)

Afvalbrengstations

Bij de drie afvalbrengstations (voorheen gemeentewerven) kunt u uw huishoudelijk afval dat (na verkleinen) niet in de rolcontainer past, inleveren.

Asbest

Voor de afvoer van asbest bent u aan regels gebonden, omdat de vezels die uit asbest vrijkomen gevaarlijk zijn. Meer informatie hierover kunt u vinden in ons digitale loket.

Milieuparkjes

In de dorpskernen zijn op vele plaatsen verzamelcontainers op de milieuparkjes  te vinden voor verpakkingsglas, papier, plastic en textiel.  Via onderstaande links krijgt u een kaartje te zien waar de parkjes zijn en welke containers daar zijn.

Snoeiafval

Per woonhuisaansluiting mag kosteloos 6 maal per jaar tuin- en snoeiafval worden aangeboden. Op welke dagen het tuin- en snoeiafval wordt opgehaald kunt u lezen op de website van HVC De website wordt in een nieuw venster geopend.  Na het intypen van uw postcode ziet u oa een document met het inzamelschema van het snoeiafval en hoe u het snoeiafval moet aanbieden..

Het grof tuin- en snoeiafval wordt na een telefonische melding bij de woning ingezameld. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van HVC via telefoonnummer 0800 - 0700.

Terug naar boven