Waar ben ik ?
Dak met mos en zonnepanelen
Datum 15 | 07 | 2016

Duurzaam leven

We willen de gemeente Bergen schoner, groener en milieuvriendelijker maken. Dat kunnen we als gemeente niet alleen, daar hebben we onze inwoners ook voor nodig. Hieronder leest u hoe u ook kunt meehelpen aan een duurzamere gemeente.

Coöperatie Bergen Energie

Doel van de coöperatie Bergen Energie is om zo dicht mogelijk bij huis eigen duurzame energie op te wekken. Iedere inwoner, vereniging, instelling of bedrijf kan lid worden. Door lid te worden, doe je mee aan de transitie van een vervuilende energieproductie nu, naar een schone duurzame energieproductie in de nabije toekomst. En je draagt je steentje bij aan de lokale economie. De gemeente ondersteunt de Coöperatie Bergen Energie. Kijk voor meer informatie op op de site van Bergenenergie De website wordt in een nieuw venster geopend.

Duurzaam Bouwloket

Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket biedt u onafhankelijk en gratis advies over duurzaam (ver)bouwen en energie besparen.  Dankzij slimme, duurzame maatregelen kunt u energie besparen en uw woonlasten verlagen. Op de website van het Duurzaam Bouwloket vindt u ook handige tips voor kleine ingrepen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of zit u met vragen over duurzaam (ver) bouwen en energie besparen? Neem dan een kijkje op de website van het Duurzaambouwloket De website wordt in een nieuw venster geopend.

Bent u benieuwd welke subsidies er lokaal, provinciaal en landelijk aanwezig zijn? Doe dan de subsidiecheck De website wordt in een nieuw venster geopend.

SamenZonneEnergie

De gemeente Bergen doet regelmatig mee met de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen van SamenZonneEnergie. Doel van de groepsaankoop is om een zo scherp mogelijke prijs te krijgen. Dat kan door de inkoopkracht te bundelen en op een veiling aan te bieden bij leveranciers van zonnepanelen. Het inschrijven voor SamenZonneEnergie is vrijblijvend. Beslissen hoeft pas nadat inschrijvers een persoonlijke aanbod hebben ontvangen. Kijk voor meer informatie op SamenZonneEnergie De website wordt in een nieuw venster geopend.

Zonatlas - zonnepanelen

Met de Zonatlas ziet u in één oogopslag of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. U vult uw adres in en ziet of uw dak zeer geschikt, geschikt of minder geschikt is voor het opwekken van zonne-energie.  Als u beschikt over een geschikt dak, selecteer dan een dakdeel en u ziet hoe snel u een investering in zonne-energie kunt terugverdienen. De atlas geeft aan hoeveel panelen geplaatst kunnen worden en wat het rendement daarvan is. Met een eenvoudige rekenmodule wordt direct duidelijk wat de investering zal opleveren. In de afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen flink naar beneden gegaan. Voor particulieren is het inmiddels een rendabele investering geworden. Kijk voor meer informatie op op de site van Zonatlas De website wordt in een nieuw venster geopend.

Subsidie

Eigenaren en bewoners van bestaande woningen kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen zoals zonneboilers, na-isolatie van de woning of HR++ glas. De subsidie is ook beschikbaar voor een thuisaccu (voor het opslaan van zelf opgewekte elektriciteit), laagtemperatuur vloer- of wandverwarming en een douche-WTW (warmteterugwin-installatie). Kijk hier voor meer informatie.

Bijlage

 

Terug naar boven