Waar ben ik ?
Vliegtuig in de lucht
Datum 12 | 12 | 2017

Vliegverkeer

De gemeenten in de regio liggen onder de aan- en uitvliegroutes van de Polderbaan. Dit heeft gevolgen voor de leefomgeving. De gemeenten werken samen om toenemende hinder voor de regio beperkt te houden. 

Overlast melden

U kunt overlast melden bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. U kunt dit online melden op de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol De website wordt in een nieuw venster geopend via het tabblad 'Vraag/Klacht indienen' of telefonisch via (020) 601 55 55. 

Online informatie vinden

Informatie vliegverkeer

Wie in de omgeving van Schiphol woont of gaat wonen, kan op de website van BAS De website wordt in een nieuw venster geopend veel informatie vinden over vliegverkeer. Onder het tabblad “Wonen bij Schiphol” vindt u informatie over hoe vaak en hoe hoog door startend en landend verkeer is gevlogen. De website wordt in een nieuw venster geopend

Actuele metingen en info woonlocaties

Op Nomos online De website wordt in een nieuw venster geopend kunt u actuele metingen zien. Aan de hand van dagelijkse radartracks en gegevens van het geluidmeetsysteem kunt u zien waar de vliegtuigen vliegen en hoeveel geluid zij maken. Ook is informatie beschikbaar over huidige en toekomstige woonlocaties (op basis van postcode of straatnaam of het aangeven van de locatie op een kaart).

Advisering over ontwikkeling Schiphol en hinderbeperking

De Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond) adviseert gemeenten over de ontwikkeling van Schiphol en de hinderbeperking. Wilt u hierover meer informatie, kijk dan op de website van ODIJmond De website wordt in een nieuw venster geopend.

Beperken toenemende hinder voor regio

Om gezamenlijk toenemende hinder voor de regio te beperken, participeren wij in de Omgevingsraad Schiphol. Op de website van de Omgevingsraad Schiphol De website wordt in een nieuw venster geopend staat ook veel informatie. U kunt zich via deze website aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Terug naar boven