Maak uw eigen route met de nieuwe wandelnetwerkkaart in onze regio

Vanaf vandaag is er een papieren routekaart voor het wandelnetwerk binnen onze regio, namelijk Regio Alkmaar. Hiermee kunt u uw eigen wandelroute samenstellen. Het Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat uit honderden kilometers aan wandelpaden. Deze wandelpaden lopen door afwisselende landschappen. U kunt wandelen in weidse polders, uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpen en historische steden.

'Bij de Alkmaar Store (VVV) kregen ze regelmatig de vraag naar een papieren routekaart van het wandelnetwerk. Daar hebben we nu met de regio op ingespeeld', vertelt wethouder Marco Wiesehahn. Dit past helemaal binnen de doelstelling van de nieuwe toeristische visie die met de 6 gemeenten is gemaakt. 

Veel moois te ontdekken

'De routekaart is een uitnodiging om de natuurlijke schoonheid en het cultureel erfgoed van de Regio Alkmaar te ontdekken', vertelt wethouder Wiesehahn, 'Er is zoveel moois te vinden. Een wandelroute die ik zeker kan aanraden is de Brede Duinenroute, een prachtige route van die u door het indrukwekkende duinlandschap van Schoorl, Bergen en Egmond voert. Deze route biedt een mix van bos, duin en zee, en is perfect voor natuurliefhebbers. Onderweg komt u langs het dorp Groet, met haar pittoreske kerk op een terp midden in het dorp, het charmante kunstenaarsdorp Bergen en het Zeehuis in Egmond aan Zee. Trek erop uit en laat u verrassen!'

Waar te krijgen

U kunt de kaart voor € 5,50 kopen bij de Alkmaar Store (VVV) op het Waagplein, de VVV-punten in de regio of online via vvvwebshop.nl.

De wandelnetwerk regiokaart is mogelijk gemaakt door gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Dijk en Waars en Alkmaar en ontwikkeld in samenwerking met de Alkmaar Store (VVV).