Muzepenning voor Maarten Min

Maarten Min ontving op zaterdag 29 oktober de muzepenning van de gemeente Bergen. Hij kreeg de onderscheiding in Museum Kranenburgh, tijdens een lezing over zijn boek: Bergen architectuur, de Amsterdamse School. Burgemeester Lars Voskuil reikte de onderscheiding aan hem uit.

De bronzen Muzepenning geven we sinds de jaren 50 aan personen die iets belangrijks hebben gedaan voor de kunst en cultuur in Bergen. Maarten Min is een creatieve architect met een speciaal talent voor handschetsen. Veel Bergenaren, commissies, de Historische Vereniging Bergen en ook de gemeente werkten daarom vaak en graag met hem samen. 

Min heeft ook veel kennis over architectuur en die kennis deelt hij graag in presentaties, lezingen en rondleidingen. De afgelopen 5 jaar werkte hij aan dit boek waarin hij de bijzondere architectonische geschiedenis van Bergen vastlegde.

Meer over Maarten Min

Maarten Min is geboren in Bergen en afkomstig uit een artistieke familie. Samen met zijn vrouw Jetty Min is hij de oprichter van architectenbureau Min2 Bouw-Kunst B.V. . Het bureau heeft een enorme staat van dienst; van bezoekerscentra tot een kinderboerderij en van tiny houses tot villa’s. Hij ontwierp beeldbepalende panden in het centrum van Bergen, maar ook zijn eigen unieke woonhuis in Bergen aan Zee. Dat woonhuis won verschillende prijzen en kreeg nationaal en internationaal veel erkenning.