Veteranenplantsoen weer als nieuw

De vlag wapperde zaterdag 22 juni op het Veteranenplantsoen aan het Oranjeplantsoen in Bergen. Het plantsoen is recentelijk opgeknapt.

Burgemeester Lars Voskuil had Frank van Sprang, inspecteur generaal der krijgsmacht/inspecteur der veteranen/inspecteur der reservisten, en veteraan Erik Veldt gevraagd om met hem de vlag te hijsen. En daarmee was het plantsoen heropend!

Veteranenmiddag

Het plantsoen met een bloemenperkje en bankje is 2 jaar geleden geopend in aanwezigheid van onder andere Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning.

Net als voorgaande jaren heeft de gemeente afgelopen zaterdag 22 juni 2024 weer een Veteranenbijeenkomst georganiseerd. "Ook in de mooie gemeente Bergen willen we dit jaar weer onze erkenning en waardering laten blijken voor onze veteranen in dienst van de vrede, nu en in het verleden", aldus de burgemeester.

De landelijke Veteranendag is op zaterdag 29 juni in Den Haag. Hierbij eren we de mannen en vrouwen die voor ons ooit de strijd zijn aangegaan. De Veteranenmiddag van de gemeente Bergen vond plaats voorafgaand aan de landelijke dag.