Witte Kerkje in Groet kleurt 2 weken oranje

Vanaf 26 november staat het Witte Kerkje in Groet in oranje licht. Hiermee ondersteunt de gemeente de campagne ‘Orange The World’.

De campagne vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen. De campagne vindt in meer dan 100 landen plaats. Deze begint op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november en loopt tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Landelijke actie

Tijdens de landelijke actiedagen is er extra aandacht voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen en iedere andere vorm van huiselijk geweld. Deze actie is bedoeld om de schaamte, het schuldgevoel en taboes te doorbreken. Zodat (huiselijk) geweld gemeld wordt. En er hulp en ondersteuning geboden kan worden voor slachtoffers, getuigen en plegers.

Thema-avond gaat niet door

Het oranje licht zou aangaan tijdens een speciale thema-avond op 26 november. Vanwege de coronaregels gaat deze avond helaas niet door. De organisatie kijkt naar een alternatieve invulling. Meer informatie staat op Soroptimist en op de social kanalen van Soroptimist.

Naar overzicht