130 Kinderen in beweging op de Bergense stranden

De buurtsportcoach van Bergen, Egmond en Schoorl organiseerde samen met Jongerenwerk Bergen de ‘Beachfun’ dagen. Een jaarlijkse strandsportmiddag voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar op de Bergense stranden. Dit jaar vormden het strand van zowel Egmond aan Zee als Camperduin het toneel voor deze populaire activiteit, waar in totaal maar liefst 130 kinderen én enkele ouders succesvol aan meededen.

De kinderen hebben hard hun best gedaan bij de verschillende sporten zoals bootcamp, atletiek en speurtocht met GPS. Ook sporten als raften, yoga, zandkastelen bouwen en jeu de boules zorgden voor veel plezier bij de kinderen. Sport en plezier waren de hoofdingrediënten van deze heerlijke dagen op het strand.

De begeleiding van de sporten was in handen van ervaren, lokale instructeurs en trainers van de Bergense sportverenigingen. Kinderen maken zo kennis met diverse soorten sporten. Dat leidt onder hen soms tot het besluit om vaker een bepaalde sport te gaan beoefenen. Een win-win situatie dus!

Meer weten? Neem contact op met buursportcoach Elles Kraakman, .

Naar overzicht