De kunstwerk vogelkastjes route is geopend

Schoorl Community heeft tien kunstenaars uit het Duindorp een vogelkastje gegeven met de vraag daar een kunstwerk van te maken. Toen de kunstenaars aan de slag waren vroeg Schoorl Community inwoners via hun bekende platform op Facebook wie een kunstwerk vogelkastje wilde adopteren. Voorwaarde was dat het huisje vanaf de openbare weg zichtbaar zou zijn. 

Tientallen inwoners reageerden enthousiast.  Zo is er een prachtige route ontstaan die loopt van Camperduin tot en met Aagtdorp waar onderweg de kunstwerk vogelkastjes te zien zijn. Kunst voor Kids van inwoonster Thea Medema sloot zich enthousiast aan en maakte ook van twee vogelkastjes een kunstwerk. Vandaag 26 april opent wethouder Arend Jan van den Beld (VVD) de route door samen met Richard Hopman van domein openbare ruimte het  vogelkastje op te hangen van kunstenaars Gerda Schimmel en Annelies Horden. 

Lintdorp 

Eveline Elsinga  (voorzitter van Schoorl Community): “Het heeft ons enorm verrast wat een enthousiasme er los kwam bij dit project. De kunstenaars hebben prachtige en heel verschillende kunstwerken gemaakt van de vogelkastjes. De reacties van inwoners op de adoptieoproep waren een plezier om te ontvangen. We vinden het heel waardevol om te kunnen zien hoe kunst en inwoners ons lintdorp met elkaar verbindt. We hopen de inwoners een beetje te verblijden door bewegend de route te bekijken. Benieuwd naar de route? Deze is te zien en te downloaden via de website van Schoorl Community.

De kunstenaars die van een vogelkastje een kunstwerk hebben gemaakt zijn: Willem Schotten, Ron Moret, Gerda Schimmel, Annelies Horden, Bente Trijsburg, Nanni Vijn, Rachel Bunder, Marijke Takken, Maria Scherf, John Ory en Inge Koetzier van Hooff

Dit project is mogelijk gemaakt door een donatie van de vrienden van de Burgemeester Peeckstichting, een subsidie van de gemeente Bergen en steun van Staatsbosbeheer. 

Naar overzicht