Gemeente komt met eerste schetsen plan Schoorl Centrum

Na vier avonden met de meetekengroep en reacties van inwoners op het digitale platform kon de gemeente aan de slag met het maken van een eerste ontwerp voor de nieuwe inrichting van het centrum van Schoorl. Vorige week presenteerden zij het schetsontwerp aan de meetekengroep. Vanaf vandaag staan de ontwerpen ook online op www.denkmeeoverschoorl.nl De website wordt in een nieuw venster geopend.


‘Duindorp Schoorl’ is het motto waarmee de openbare ruimte in het centrum opnieuw wordt ingericht. Om zo het gebied vriendelijker en gezelliger te maken. De meetekengroep, met daarin onder meer ondernemers en bewoners maar ook partijen zoals de Fietsersbond, en de inwoners die online reageerden, gaf de gemeente mee om vooral het dorpse karakter te behouden en de unieke ligging aan het duin meer naar voren te laten komen in de openbare ruimte. Dat is meegenomen in het ontwerp door het toepassen van een aantal plantvakken met daarin planten die passen bij de beplanting in de Schoorlse Duinen. Daarnaast is het plein zo veel mogelijk leeg gehouden en is de zichtlijn naar het Klimduin vrij gehouden. Het plein wordt bestraat met een bijzondere steen die het plein een warme sfeer geeft

Schetsen bekijken

De ontwerpschetsen zijn te zien op www.denkmeeoverschoorl.nl De website wordt in een nieuw venster geopend. Liever langskomen? Elke woensdag is er van 10:00-12:00 uur en van 15:00-17:00 uur iemand van de gemeente in de Sanderij (bij het Sociaal Team op de 1e verdieping) aanwezig.

Verkeerssituatie winkelgebied Heereweg

De meetekengroep heeft in vier bijeenkomsten meegedacht over een nieuwe inrichting voor specifiek het Klimduinplein, de Laanweg/Heereweg/Duinweg en het winkelgebied aan de Heereweg. Ook op het online platform konden inwoners van Schoorl hun ideeën geven over deze drie plekken. Voor het winkelgedeelte van de Heereweg is nog geen schetsontwerp gemaakt, omdat er momenteel nog een onderzoek loopt naar de verkeerssituatie. Wel is er een schets gemaakt voor de Paardenmarkt.

Planning

Afhankelijk van het onderzoek naar de effecten van het aanpakken van de Heereweg, wordt medio juli een inloopbijeenkomst georganiseerd om de plannen aan Schoorlnaren toe te lichten. Het ontwerp wordt in het najaar van 2018 ter vaststelling aan de raad aangeboden. Na besluitvorming vindt de uitvoering gefaseerd plaats in 2019.

Naar overzicht