Landelijke opschoondag 23 maart

Meedoen met buren, collega's of leden

Zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag waarbij inwoners, collega’s of leden van (sport)verenigingen met elkaar aan de slag gaan om zwerfafval op te ruimen. Samen houden we onze gemeente schoon. Dat is niet alleen een goede zaak, maar ook heel gezellig!

Iedereen kan aan de slag

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om kinderen, buren, collega’s of verenigingsleden te enthousiast te maken. Meld vervolgens de actie aan.

aanmelden opschoonactie

Samen doen

Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te bekijken wat jullie nodig hebben om van de opruimactie een succes te maken. De gemeente stelt grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes beschikbaar. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de kinderen. Tijdens de Landelijk Opschoondag zijn ook medewerkers van de gemeente aanwezig om te helpen. Samen maken we een schonere leefomgeving.

Niet alleen op 23 maart

De opruimactie beperkt zich niet alleen tot de Landelijke Opschoondag. Opschoonacties kunnen altijd worden aangemeld. De gemeente helpt dan met de benodigde materialen.

Naar overzicht