Meer ver-Binders gezocht!

Meer ver-Binders gezocht!

Onlangs plaatsten wij een oproep voor straatcontactpersonen. Inmiddels hebben de eerste inwoners zich gemeld- hoera!-en wij willen graag nog meer 'ver-Binders' erbij vinden.

In Egmond-Binnen helpen mensen elkaar traditioneel waar nodig. Het wordt steeds lastiger om dit vast te houden. Kinderen en/of familie wonen niet altijd meer om de hoek en contact met de buurtbewoners onderhouden is ook lastig, nu veel mensen werken.

Straatcontactpersoon ver-Bindt

Het Sociaal Team Egmond is op zoek naar mensen die graag iets voor hun buurt of straat willen betekenen.  Als straatcontactpersoon ben je in een aantal straten actief/bekend. Je bent aanspreekpunt voor vragen die er leven bij mensen uit de buurt. Dat kan gaan om praktische ondersteuning (schilderijtje ophangen, hond uitlaten, boodschappen doen) of iemand heeft behoefte aan meer sociale contacten (samen koffie drinken) of iemand wil een activiteit organiseren (kookclub). Jij verzamelt deze vragen zodat wij de juiste mensen met elkaar in contact kunnen brengen. Of we brengen ze met de juiste hulpverlening en/of zorg in verbinding.

Meer ver-Binders gezocht

De eerste straatcontactpersonen hebben zich gemeld, waar het Sociaal Team heel blij mee is. Jij kan ook nog meedoen, want 'samen zijn we sterk' en 'vele handen maken licht werk'. Als je het belangrijk en prettig vindt om je buurtbewoners te bereiken, ondersteunen, verbinden en daardoor te helpen, bijvoorbeeld bij het terugdringen van sociaal isolement bij inwoners van de wijk, meld je dan vooral aan!

Er wordt, samen met andere ver-Binders, regelmatig bij elkaar gekomen voor ondersteuning, evaluatie en deskundigheid bevordering.

Aanmelden

Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met:

  • Maruschka Boomsma, ver-Binder  vrijwilliger co√∂rdinator, via  telefoonnummer 06-23189261 of
  • Of mail naar Edelgard Henke, ver-Binder vrijwilliger co√∂rdinator, via

 

Naar overzicht