Start 8-weeks Fit & Vitaal 60+’ers

groep wandelaars in de duinen

Begin oktober 2019  biedt de buurtsportcoach van Holland Sport weer het dynamische beweegprogramma ‘Fit & Vitaal’ voor 60+’ers aan. Gedurende 8 weken sporten de deelnemers tweemaal per week met elkaar. Zij volgen een training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie én bezoeken daarnaast één keer per week een lokale sportvereniging of sportaanbieder om daar kennis te maken met nieuwe sporten.

Fitheidstest

In samenwerking met Stichting Welzijn Bergen organiseert de buurtsportcoach Bergen de fitheidstest op dinsdag 24 september. Aansluitend wordt het project Fit & Vitaal 60+ georganiseerd.

Het project heeft nu al een aantal keer succesvol gedraaid in de gemeente Bergen. Deelnemers maken kennis met nieuwe beweegactiviteiten van lokale sportaanbieders maar ook met sporten die men in het verleden als eens eerder heeft beoefend. “Wat mij vooral opvalt is dat de deelnemers na het programma blijven sporten. Soms individueel maar vaak ook in dezelfde groepssamenstelling. Het verbindende, sociale element tijdens het programma is groot en daar zet ik dan ook op in tijdens de acht weken dat we samen zijn.” aldus Elles Kraakman. Aankomend project kunnen de mensen die deelnemen kennismaken met o.a. discgolf, fysiofit, yoga, wandelvoetbal en dansfitness.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan het sportprogramma zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Elles Kraakman, per mail via of telefonisch op 06-29319401 (deelnamekosten € 20,- voor 8 weken).

De fitheidstest vindt plaats op dinsdag 24 september tussen 13.30 tot 16.00 uur bij het Wijksteunpunt Bergen (deelnamekosten € 10,-), hiervoor kunt u zich telefonisch aanmelden via 072-5065204.

Naar overzicht