Twee Koninklijke onderscheidingen bij jubilerend Egmondia

Voor de heren A.A.M. (Ton) Groot en J. (Jan) de Jong is het dubbel feest bij de jubileumviering van voetbalvereniging Egmondia uit Egmond aan Zee. Ze krijgen een Koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor meerdere verenigingen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester H. Hafkamp zal de onderscheiding uitreiken tijdens de viering van het 80-jarig jubileum van Egmondia.

De heer Groot is vanaf 1978 vrijwilliger bij Le Champion, waar hij zich inzet bij onder meer de Halve Marathon van Egmond, de Wandelmarathon en de mountainbiketour Egmond-Pier-Egmond. Sinds 1980 verricht hij diverse werkzaamheden voor voetbalvereniging Egmondia. Hij is onder meer actief als trainer en coach en als lid van de VUT-ploeg die op vele fronten de club ondersteunt. 
Verder is de heer Groot sinds 1990 lid van de technische commissie van tennisvereniging De Duinpan.

De heer De Jong is vanaf 1991 actief voor botenvereniging De Werf, als bestuurslid, vrijwilliger en lid van de sooscommissie. Sinds 2011 bekleedt hij de functie van secretaris van voetvalvereniging Egmondia. Ook geeft hij bij deze voetbalclub leiding aan de VUT-ploeg. De VUT-ploeg voorziet elk weekend de velden van belijning en de doelen van netten en zorgt ervoor dat het complex brandschoon is. Samen met de VUT-ploeg draagt de heer De Jong bij aan de organisatie van evenementen als de Strandzesdaagse, Halve Marathon van Egmond en Egmond-Pier-Egmond. Ook vervangt hij de vaste radioverslaggever in diens vakantie. Daarnaast ondersteunt hij de penningmeester.

Naar overzicht