VakantieFUN: sportief en creatief vakantieprogramma

Vakantieprogramma voor kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod

Over enkele maanden breekt de zomervakantie aan. Voor kinderen een prachtige tijd; zes weken lang alleen maar “spelen en geen school”. Voor ouders wiens kind kwetsbaar is, niet mee kan doen aan het reguliere aanbod en niet zomaar in een groep past een lastige periode.

Stichting Sport-Z organiseert daarom van 15 juli tot en met 8 augustus VakantieFUN. In samenwerking met de gemeente Bergen kunnen deze kinderen onder professionele begeleiding meedoen met het programma in sportcomplex De Meent Bauerfeind. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen 3 jaar met geleden met succes gestart om hen een mooi programma te bieden. In dit programma wordt vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Daarom wordt er gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. 

Programma

De deelnemers worden om 09.30 uur verwacht in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Om 10.00 uur starten de activiteiten met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch, start een sportief en creatief middagprogramma. Vanaf 15.30 uur zijn de ouders welkom om samen met de kinderen na te genieten van de gezellige dag. De kinderen kunnen hun ouders of begeleiders vertellen en laten zien wat ze allemaal beleeft hebben. 

Meedoen

Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in de gemeente Bergen wonen, kunnen hun kind aanmelden via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan tot 31 mei 2019. Na 2 weken hoort u wanneer uw kind is ingedeeld. 

Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of

Naar overzicht