Veteranendag 2019 in Bergen

Groepsfoto Veteranendag 2019 Bergen
Groepsfoto Veteranendag 2019

Afgelopen vrijdagmorgen, 28 juni, organiseerde de gemeente Bergen voor het dertiende jaar de Veteranendag. Burgemeester Hetty Hafkamp heette dit jaar vijfendertig veteranen met hun partners / introducees hartelijk welkom in ’t Oude Raethuys in Bergen. 

Ook nu vindt de gemeente het nog steeds belangrijk dat er aandacht en respect uitgaat naar de mensen die voor ons land actief zijn geweest voor onze vrijheid of elders in de wereld. 

Dat kan zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, Nieuw Guinea, Korea maar ook tijdens de verschillende vredesmissies naar de bekende brandhaarden in de wereld. Onder andere de uitzendingen van Nederlandse militairen naar Libanon, Cambodja, de Balkanstaten, de Golfoorlog, Afghanistan, Mali, Eritrea, Burundi, en de strijd in Syrië en Irak.   

Na het welkomstwoord van de burgemeester volgde een gezellig samenzijn, waar natuurlijk herinneringen werden opgehaald en werd geluisterd naar elkaars verhalen. De bijeenkomst werd afgesloten met het maken van de traditionele groepsfoto. 

Naar overzicht