Woning isoleren financieel extra interessant

Tijdelijke inkoopactie en landelijke subsidieregeling beschikbaar!

Gemeente Bergen en Duurzaam Bouwloket zijn samen met regionale bedrijven een inkoopactie voor woningisolatie gestart. Deze actie is voor alle woningeigenaren die hun huis energiezuinig en comfortabel willen maken. Tot en met 30 januari 2020 kunnen zij via Duurzaam Bouwloket gebruik maken van een scherp aanbod voor het plaatsen van isolerend glas, spouwmuurisolatie of vloer- en bodemisolatie.

Hoe meer maatregelen, hoe meer voordeel

Naast een voordelige inkoopactie is er ook subsidie beschikbaar voor diegenen die meer dan één isolatiemaatregel toepassen: de ‘subsidie energiebesparing eigen huis’ voor eigenaar en bewoner (SEEH) van de Rijksuitvoeringsdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met deze regeling kunnen woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten terugvragen wanneer zij twee of meer isolatiemaatregelen toepassen. De maatregelen die onder deze regeling vallen zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en het plaatsen van isolerend glas. Wie zijn hele woning aanpakt, krijgt bovendien een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.

Waarom uw woning isoleren?

Afhankelijk van het bouwjaar en het type woning, kunt u spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie en isolerende beglazing laten aanbrengen. Spouwmuurisolatie levert de meeste energiebesparing op en dit verdient zich al binnen circa vier jaar terug. Vloerisolatie levert u naast energiebesparing ook een hoger wooncomfort en een warmere vloer op, en u ervaart minder tocht. Door isoleren te combineren met deze inkoopactie en de beschikbare landelijke subsidie bent u extra voordelig uit.

Meer informatie en inschrijven

Via de website Duurzaam Bouwloket kunt u zich inschrijven voor de inkoopactie voor woningisolatie. U vindt daar ook meer informatie over de actievoorwaarden en de subsidieregeling Subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner (SEEH). Wilt u liever eerst advies over de mogelijkheden die er zijn om uw woning energiezuinig, comfortabel en duurzaam te maken? Dan kunt u ook terecht op Duurzaam Bouwloket of u neemt direct contact op met een adviseur door te bellen (072 743 39 56) of te mailen naar

Laatste maand voor zonnepanelenactie

Ook voor zonnepanelen is het nog mogelijk om in te schrijven voor de gezamenlijke inkoopactie. Dit is nog mogelijk tot 31 december 2019. Meer informatie over de actie en het aanvragen van een vrijblijvend advies is mogelijk via Duurzaam Bouwloket

Naar overzicht