Waar ben ik ?
Datum 22 | 09 | 2016

Vinden en Binden 2016

Het tiende Bergense ondernemerscongres op maandag 10 oktober 2016 in Hotel Zuiderduin belooft heel bijzonder te worden. Onder meer door een bijdrage van comedian Arie Koomen, bekend van De Lama’s. Naast humor gaat het deze avond om netwerken en de uitreiking van de Rabo Ondernemersprijs ‘Bergen Verzetten’. De organisatie van het congres is een samenwerking van de gemeente Bergen, Koninklijke Horeca Nederland en de Rabobank.

Genomineerden ondernemersprijs bekend

De afgelopen maanden konden Bergenaren bedrijven voordragen voor de ondernemersprijs. Hieruit zijn drie genomineerden geselecteerd: Café Taverne, Summum Woman en Ekoplaza Schoorl. Eén van hen wint op 10 oktober 'Bergen Verzetten', als onderneming die in 2016 het meest het verschil heeft gemaakt en Bergen op de kaart heeft gezet.

Café de Taverne

Vanaf de jaren ’70 is de Taverne een begrip in centrum Bergen. De nieuwe eigenaar, Steef van Leeuwen, transformeerde de onderneming in twee jaar naar een fijn en gezellig café. Met een poppodium waar bekende en minder bekende (inter)nationale artiesten optreden. Een plek waar jong muzikaal talent een kans krijgt. Naast live muziek programmeert Steef andere culturele en literaire activiteiten. Zoals poëzieavonden, spel-en quizavonden, cabaret en stand-up comedy.  Zo maakte hij van de Taverne weer een bruisende ontmoetingsplaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Summum Woman

Jos en Jorien Wijker uit Egmond richtten het modelabel Summum Woman op in1998.  Met hun kledingcollectie trekken ze een eigen(wijs) plan in modeland. Summum Woman heeft inmiddels een ferme positie op de Europese modemarkt. Het bedrijf groeit sterk; momenteel zijn er 750 verkooppunten over de hele wereld. Vanaf 2008  opende Summum eigen brandstores. De eerste flagshop store verscheen in 2008 in 'hometown' Bergen.

Ekoplaza Schoorl

In 2011 openden vader en zoon Arjan en Pelle Nijdam hun eigen Ekoplaza winkel in Schoorl. Op termijn zal zoon Pelle de winkel zelfstandig gaan runnen. Het ondernemingsdoel: biologische producten bereikbaar maken voor een groot publiek. Arjan en Pelle onderscheiden zich door samenwerking met lokale leveranciers. In de winkel vind je producten van de Noorderhoeve Schoorl, groenten en zuivel van de Klompenhoeve Egmond, Egmonds abdijbier en groente en honing van de Lepelaar uit Warmenhuizen. EkoPlaza Schoorl is een biologische speciaalzaak die het gemak biedt van een supermarkt. Pelle is actieve enthousiaste jonge ondernemer. Pelle bouwt het regionale aspect van het bedrijf verder uit. Daarnaast is hij aanjager in de ondernemersgroep ‘Duindorp Schoorl’. Deze jonge kopgroep zet Schoorl sterk op de kaart als een groen en aantrekkelijk dorp.

Aanmelden

Ondernemers kunnen zich gratis digital aanmelden voor Vinden & Binden via de website van de gemeente
 

site_backtotop.png