Transferium Egmonden

Vanaf juli 2022 zorgt de gemeente Bergen op zomerse dagen in juli en augustus voor een transferium. Dit betekent dat er een parkeerterrein aan de dorpsrand beschikbaar komt. Het gaat om pilot project, waar we het transferium maximaal rond de 20 dagen in kunnen zetten en hiernaast willen leren van de inzet. Dit heeft als gevolg dat we het transferium niet de gehele zomer in kunnen zetten.

Hier kunnen bezoekers hun auto parkeren en vervolgens in een bus stappen die ze naar het strand brengt. Het parkeerterrein ligt aan de Hogedijk in Egmond-Binnen. De bus brengt de bezoekers naar de boulevard in Egmond aan Zee. 

Op warme, zonnige dagen open

Als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt, gaat het transferium open. Per week wordt via verschillende mediakanalen van gemeente Bergen aangegeven welke dagen dit zijn.

Het transferium is open vanaf 10.30 uur. De eerste shuttlebus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar de Hogedijk. Het streven is om elk kwartier vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) een bus te laten vertrekken.

Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus. 

Locatie transferium - google maps

Gebruikerservaring transferium

Hebt u gebruik gemaakt van het transferium? Dan ontvangen wij graag uw mening over uw ervaring.

Vul hier de enquête in

Video transferium

Openingstijden

Scroll de tabel om meer te zien
Parkeerterrein geopend Datum  
     
     
Parkeerterrein gesloten Datum  
  1 t/m 8 juli 2022  
i.v.m. toernooi 26 t/m 28 augustus 2022