Transferium Egmonden

Ook dit jaar kunt u in juli en augustus op warme, zomerse dagen gebruik maken van een transferium. Dit betekent dat er een parkeerterrein aan de dorpsrand beschikbaar is. Hier kunt u uw auto parkeren en rijdt de shuttlebus u (gratis!) naar het strand en weer terug.

In de tabellen leest u of het transferium open is of dicht.

Vorig jaar was dit een pilot project, wat we dit jaar graag willen doorzetten. Het verschil ten opzichte van vorig jaar is dat we elk weekend in juli en augustus het transferium inzetten. 

Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het transferium en vervolgens in een bus stappen die ze naar het strand brengt. Het parkeerterrein ligt aan de Hogedijk in Egmond-Binnen. De bus brengt de bezoekers naar de boulevard in Egmond aan Zee. 

Open op warme, zonnige dagen

Het transferium gaat naast de weekenden open op door de weekse dagen als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt. Per week geven we via verschillende mediakanalen van gemeente Bergen aan welke dagen dit zijn.

Openingstijden

Het transferium is open vanaf 10.30 uur. De eerste shuttlebus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar de Hogedijk. Het streven is om elk kwartier vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) een bus te laten vertrekken.

Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus. 

parkeerterrein open datum tijd  
Zaterdag en zondag juli en augustus 10.30 - 19.30 uur  
parkeerterrein gesloten datum  
       
Locatie transferium - google maps

Samenwerking sportclubs

In afstemming met de sportclubs aan de Hogedijk kunnen we de parkeerplekken gebruiken voor ons transferium project.

In de week van 8 t/m 16 juli heeft TC Hogedijk een aantal plekken nodig voor sportactiviteiten. Toch kunnen we die dagen het transferium openen, maar zal het aantal beschikbare plekken minder zijn.

Gebruikerservaring transferium

Hebt u gebruik gemaakt van het transferium? Dan ontvangen wij graag uw mening over uw ervaring.

Vul hier de enquête in

Video transferium