Transferium Egmonden

In juli en augustus kunt u op warme, zomerse dagen gebruik maken van een transferium. Dit betekent dat er een parkeerterrein aan de dorpsrand beschikbaar is. In de tabellen leest u of het transferium open is of dicht.

Het gaat om pilot project, waar we het transferium maximaal 20 dagen in kunnen zetten en hiernaast willen leren van de inzet. Hierdoor kunt u niet de hele zomer gebruik maken van het transferium.

Bezoekers kunnen hun auto parkeren op het transferium en vervolgens in een bus stappen die ze naar het strand brengt. Het parkeerterrein ligt aan de Hogedijk in Egmond-Binnen. De bus brengt de bezoekers naar de boulevard in Egmond aan Zee. 

Open op warme, zonnige dagen

Het transferium gaat open als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt. Per week geven we via verschillende mediakanalen van gemeente Bergen aan welke dagen dit zijn.

Openingstijden

Het transferium is open vanaf 10.30 uur. De eerste shuttlebus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar de Hogedijk. Het streven is om elk kwartier vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) een bus te laten vertrekken.

Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus. 

parkeerterrein open datum tijd  
zaterdag 20 augustus 10.30 - 19.30 uur  
zondag 21 augustus 10.30 - 19.30 uur  
woensdag 24 augustus 10.30 - 19.30 uur  
donderdag 25 augustus 10.30 - 19.30 uur  
vrijdag 26 augustus 10.30 - 19.30 uur  
zaterdag 27 augustus 10.30 - 19.30 uur  
zondag 28 augustus 10.30 - 19.30 uur  
parkeerterrein gesloten datum  
vrijdag t/m zondag 26 t/m 28 augustus i.v.m. toernooi  
Locatie transferium - google maps

Samenwerking sportclubs

De afgelopen zomer hebben we in samenwerking met de sportclubs aan de Hogedijk alle parkeerplekken kunnen gebruiken voor ons transferium project. In het weekend van 26 t/m 28 augustus hebben TC Hogedijk en VV Zeevogels zelf een aantal plekken nodig voor sportactiviteiten. Toch kunnen we die dagen het transferium openen, maar zal het aantal beschikbare plekken minder zijn.

Gebruikerservaring transferium

Hebt u gebruik gemaakt van het transferium? Dan ontvangen wij graag uw mening over uw ervaring.

Vul hier de enquête in

Video transferium