Strandregels en veiligheid

Gemeente Bergen heeft een prachtig strand met een lengte van 24 kilometer. Jong en oud genieten ervan. Om het strandleven goed te organiseren kent de gemeente een aantal strandregels. Bijvoorbeeld wanneer uw hond los mag lopen op het strand, wanneer u mag fietsen op het strand of waar u mag vissen. 

Goed voorbereid naar het strand

Je kind uit het oog verliezen. Muien in de zee. Het zijn allebei vervelende en gevaarlijke situaties die regelmatig voorkomen bij een dagje strand. Wat kunt u doen om goed voorbereid naar het strand te gaan? Lees het in de folder van de reddingsbrigade:

Strand van Egmond

Waar zijn de (gevaarlijkste) muien? Download de app van de reddingsbrigade Lifeguard Egmond voor een actueel overzicht. U vindt er alle belangrijke zaken over veiligheid op het strand. Download de app op uw telefoon zodat u hem direct kunt raadplegen op het strand.

Zones

Het strand is verdeeld in verschillende zones en worden op het strand aangeduid door kleuren:

  • Oranje - activiteitenstranden
  • Geel - zonnestranden
  • Roze - naaktrecreatiestranden

Zomer - winter

  • Zomerperiode - 1 mei tot 1 oktober
  • Winterperiode - 1 oktober tot 1 mei

In de winter mag er meer dan in de zomer. Zo mag uw hond bijvoorbeeld in de zomer op bepaalde zones en tussen bepaalde tijden loslopen, maar in de winter mag uw hond altijd en op alle stranden loslopen.

Meer weten over wat is toegestaan op het strand, waar en wanneer? U leest het in onze speciale folder Strandregels (pdf, 2 MB)

Reddingsbrigade

Volg altijd de aanwijzingen en adviezen op van de lokale reddingsbrigade. Wilt u meer informatie bezoek de reddingsbrigade op het strand of neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Reddingsbrigade Bergen 

Reddingsbrigade Egmond

Reddingsbrigade Schoorl