BSV-terrein Bergen woningbouw

Tekening: woningbouwplan voormalige terrein van voetbalvereniging BSV

Het BSV-terrein is in 2016 vrijgekomen voor woningbouw. Door de fusie van voetbalverenigingen BSV en Berdos. In 2018 besprak de raad het eerste verkavelingsplan: een plattegrond met daarop ingetekend de nieuwe woningen.

Het ontwerp bestemmingsplan met 110 appartementen en 42 huizen heeft ter inzage gelegen.

Woningen te gast

Het moet een groene en waterrijke wijk worden, waarbij de woningen te gast zijn. De woningen komen op de voetbalvelden. Ook is er een deel bebouwing aan de linkerkant van zwembad De Beeck. Waar ooit het uitvaartcentrum stond.

De 110 appartementen zijn verdeeld over 5 complexen. Deze complexen worden maximaal drie hoog. De huizen komen in de zuidoosthoek van het plan: bij de Kerkedijk en de Oudtburghweg. Kennemer Wonen verhuurt 76 woningen als sociale huurwoning en 44 appartementen in de middenhuur. 32 woningen komen te koop voor maximaal €400.000. Het hoogste gebouw komt zo ver mogelijk van de bestaande bouw af.

Groen en duurzaam

De wijk krijgt door al het groen een duurzaam karakter. Hoge bomen moeten de biodiversiteit stimuleren en hittestress tegengaan. Maar ook de bouw houdt hier rekening mee, onder meer door het gebruik van lichte gevels. De naam Parck de Beeck is gekozen vanwege de parkachtige omgeving.

De sociale woningen zijn gasloos. Onder andere warmtepompen voorzien in de energie. Alle woningen voldoen aan de modernste eisen. Op de platte daken komen zonnepanelen en de woningen worden nul-op-de-meter. We kijken ook of op de centrale parkeerplaats zonnepanelen kunnen komen, in combinatie met laadpalen.

Voortgang bouw

Wie straks verantwoordelijk is voor de bouw van het plan is nog niet bekend. Wanneer de bouw start is ook nog niet duidelijk.