De Beeck herbouw

Foto: impressie van de herbouw van De Beeck

In oktober 2020 zijn de werkzaamheden van de nieuwbouw van zwembad De Beeck begonnen. Op 6 november 2020 ging de eerste paal de grond in. Het moet in 2022 resulteren in één van de meest duurzame zwembaden van Nederland.

Het multifunctionele complex is bijna 4 meter lager dan het vorige gebouw. Ook komt het iets verder af te staan van de appartementengebouwen naast het zwembad. Door gebruik van veel glas krijgt het pand een modern en transparant uiterlijk.

Meerdere functies in 1 gebouw

De Beeck krijgt een centrale hal waar verschillende functies samenkomen. Naast het zwembad komt er een sporthal, een jongerencentrum, een biljartzaal, een sportschool, een raadzaal en meerdere multifunctionele zalen. 

Klimaatneutraal gebouw

Het nieuwe De Beeck wordt het meest duurzame zwembad van de regio. Een gasleiding loopt niet meer naar het gebouw toe. Het pand krijgt led-verlichting en warmtepompen. De warmte van het douchewater wordt hergebruikt. Op het dak komen 1200 zonnepanelen. Dit alles maakt de nieuwbouw energieneutraal en gasloos. En zeer goede isolatie van het pand zorgt voor goede conditionering van de warmte. 

Bouw de Beeck op Instagram

Wie de vorderingen wil volgen kan dit doen via een speciale Instagram pagina @bouw_de_beeck