De Beeck herbouw

In oktober 2020 zijn de werkzaamheden van de nieuwbouw van zwembad De Beeck begonnen. Op 6 november 2020 ging de eerste paal de grond in. Het moet in 2022 resulteren in één van de meest duurzame zwembaden van Nederland.

Het multifunctionele complex is bijna 4 meter lager dan het vorige gebouw. Ook komt het iets verder af te staan van de appartementengebouwen naast het zwembad. Door gebruik van veel glas krijgt het pand een modern en transparant uiterlijk.

Stand van zaken

De exploitatieovereenkomst van het sportcomplex is op 9 juni 2022 ondertekend door wethouder Antoine Tromp voor gemeente Bergen en directeur Vincent Thijssen van Holland Sport. 

In juni 2022 is het gebouw opgeleverd door bouwbedrijf Van der Wal. Op dit moment worden de laatste details uitgewerkt. Op 1 september vindt de officiële opening plaats. Vanaf september 2022 kan het complex gebruikt worden en kan er weer worden gesport, vergaderd en nog meer.

Berichtgeving over de opening volgt de komende maanden via de mediakanalen van de gemeente. Vanaf 1 juli 2022 kunt u via de website De Beeck alle informatie vinden over sportlessen in De Beeck. 

Klimaatneutraal gebouw

Het nieuwe De Beeck wordt het meest duurzame zwembad van de regio. Een gasleiding loopt niet meer naar het gebouw toe. Het pand krijgt led-verlichting en warmtepompen. De warmte van het douchewater wordt hergebruikt. Op het dak komen 1200 zonnepanelen. Dit alles maakt de nieuwbouw energieneutraal en gasloos. En zeer goede isolatie van het pand zorgt voor goede conditionering van de warmte. 

Bouw de Beeck op Instagram

Wie de vorderingen wil volgen kan dit doen via een speciale Instagram pagina @bouw_de_beeck