Dorp en duin

Hoe kijkt u aan tegen nieuwbouw in Egmond aan den Hoef of Egmond-Binnen? Wat zijn uw wensen, behoeften en bezwaren? En hoe komen we samen tot een goed plan, waarmee we Egmond aan den Hoef of Egmond-Binnen vitaal en krachtig houden? 

De gemeenteraad gaf opdracht om locaties te onderzoeken waar woningbouw in de toekomst mogelijk is. We vinden het belangrijk deze locaties te ontwikkelen in samenspraak met de inwoners van Egmond aan den Hoef of Egmond-Binnen.

Plannen nieuwbouw concreter

De plannen voor woningbouw in de Egmonden gaan voor behandeling naar de gemeenteraad. Daarmee komt het bouwen van nieuwe woningen in Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef een stap dichterbij. 

In het plan Dorp en Duin worden 350 woningen toegevoegd. In de eerste fase komen 150 woningen ten oosten van Egmond aan den Hoef en 100 woningen ten zuiden van Egmond-Binnen: 50% woningen met een vraagprijs tot 225.000 euro of een maandelijkse huur tot 750 euro; 25% met een maximale vraagprijs tot 325.000 euro of een maandelijkse huur tot 1.000 euro. Op de eerste twee categorie├źn wordt geen winst gemaakt.
De laatste 25% is in de vrije sector. Dit is nodig voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en riolering.

Het college maakt een voorbehoud. De provincie is niet voor woningbouw op deze locaties en kan zich bij de rechter tegen het plan verzetten. 

Aanpassingen

Eerder was ook sprake van woningbouw ten noorden van Egmond aan den Hoef tussen de Tiggellaan en de Zandweg. De gemeente wil hierover eerst verder in overleg met de omwonenden. Daarom zijn die woningen naar later doorgeschoven. In die latere fases wordt ook gewerkt aan het toevoegen van 50 extra woningen ten zuiden van Egmond-Binnen. De gemeente start met het vervolg als dit bestemmingsplan voor de eerste fase door de gemeenteraad is vastgesteld.

Bouwlocaties Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen

  • Egmond aan den Hoef noord. De zuidzijde van deze locatie grenst direct aan de woonkern Egmond a/d Hoef.
  • Egmond aan den Hoef oost. De locatie ligt tussen 2 woongebieden. De volledige westzijde grenst ook direct aan de woonkern Egmond a/d Hoef.
  • Egmond-Binnen zuid. Deze locatie ligt aan de zuidzijde van Egmond-Binnen.