Milieustraat van de toekomst

De gemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo onderzoeken samen de mogelijkheden voor een circulair centrum. Een circulair centrum is een toekomstige milieustraat gericht op hergebruik en reparatie in plaats van weggooien.

Op ik denk mee over Bergen staan de resultaten van een enquête onder inwoners. Daaruit blijkt welke faciliteiten inwoners graag terugzien in een circulair centrum. 

Inspiratievolle plek

Uit de resultaten blijkt dat inwoners een circulair centrum beschrijven als een inspiratievolle plek. Een plek waar iedereen herbruikbare spullen en afval kan inleveren. Maar ook een centrum waar ervaringen en kennis wordt gedeeld over om spullen te (her)gebruiken. Een plek waar inwoners informatieve en praktische cursussen volgen en leren om een voorwerp zelf te herstellen. Ook hopen we dat het een sociale ontmoetingsplek wordt.

Iedereen moet er terecht kunnen op elk moment van de dag. Bezoekers hoeven niet lang te wachten en worden ontvangen door vriendelijk en deskundig personeel. Kortom, van een milieustraat naar een uitnodigende plek waar iedereen graag heen wil gaan.