T&O Bergen woningbouw

Op het Tuin- en Oostdorpterrein komen 20 nieuwe, sociale huurwoningen en een buurthuis. Het oude T&O gebouw is gesloopt en het terrein is bouwrijp gemaakt.

De overeenkomst met de aannemer is getekend. Bouwbedrijf De Nijs uit Warmenhuizen is de partij die de woningen op locatie realiseert. In oktober van dit jaar starten de bouwwerkzaamheden.

Betaalbare huurwoningen

Het plan bestaat uit 20 sociale huurwoningen: 12 driekamer eengezinswoningen, 4 nul-treden-woningen met wonen op de begane grond, aangevuld met 4 tweekamer appartementen.

Met deze woningen wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar sociale huurwoningen onder woningzoekenden. De woningen worden Nul-op-de-meter, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsambities en de betaalbaarheid voor huurders.

Buurthuis een belangrijke maatschappelijke functie

Bij het ontstaan van de plannen op deze locatie, werd direct de belangrijke functie van het buurthuis benadrukt. We zijn blij dat de gesprekken tussen Kennemer Wonen, Stichting Welzijn Bergen en de gemeente ertoe hebben geleid dat de maatschappelijke functie van een buurthuis op deze locatie behouden blijft. Hier wordt een eigen ruimte voor ingericht binnen het nieuw te bouwen complex, dat wordt beheerd door Stichting Welzijn Bergen.

Planning

De bouw is gestart in het derde kwartaal van 2022. De woningen worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.