Webblog burgemeester

Burgemeester Hetty Hafkamp praat bij.

Steek uw handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds, samen met nog duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. 

Op de website NL Doet kunt u via de button ‘klus zoeken’ allerlei leuke klussen vinden in uw buurt. Ik noem er zomaar één: een wasstraat voor rolstoelen en rollators. Hiervoor kunt u zich aanmelden om een rolstoel of rollator bij de gebruiker op te halen, schoon te maken, terug te brengen en daarna met de bewoner op pad te gaan. Het is een heel mooie manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk en het is nog gezellig ook.

Vorig jaar waren we met het college met NLdoet bij de Matthieu Wiegmanschool in Bergen. Boeken kaften, timmeren, boren, tuinieren…we hebben er van alles gedaan. Dankbaar werk en het was ook nog eens heel leuk om te doen!

Dus, wilt u ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te doen? Meld u dan aan via de website van NLdoet. Ik weet zeker dat u er plezier aan gaat beleven! Wacht echter niet te lang met aanmelden, want de klussen zijn snel vol door de (gelukkig) grote belangstelling.

6 maart 2019