Webblog burgemeester

Burgemeester Hetty Hafkamp praat bij.

Lintjesregen

Vrijdag 26 april was het weer zover. De jaarlijkse uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen. Ik kijk altijd uit naar deze bijzondere dag. Want wat is het heerlijk om de blije, maar ook soms ‘geschrokken’ gezichten van de voorgedragen inwoners te zien. Inwoners die met allerlei smoesjes door familie of vrienden naar de Ruïnekerk gelokt zijn. Dit jaar waren er twee genomineerden, die dachten dat ze voor elkaar kwamen. Zo mooi om dan die gezichten te zien! 

Ik mocht dit jaar negen lintjes opspelden. Negen inwoners die zich stuk voor stuk, vaak al vele jaren, inzetten voor de samenleving. Ze verdienen dan ook allemaal met recht een onderscheiding. Het was een zeer geslaagde ochtend, waarbij het weer ons gelukkig gunstig gezind was.

Kent u iemand die volgens u een lintje verdient? Iemand die zich, vaak zonder eigen belang en in bescheidenheid inzet voor de samenleving? Dan kunt ú diegene voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Dit kunt u doen via onze website. Doet u dat wel voor 1 juli 2019 als u wilt dat diegene tijdens de jaarlijkse lintjesregen in 2020 een lintje krijgt. U kunt ook iemand voordragen voor een ander moment in het jaar. Als u dit wilt, vraag dit dan minimaal zes maanden voor de gewenste datum aan. 

1 mei 2019