Webblog burgemeester

Burgemeester Hetty Hafkamp praat bij.

Fiets op slot!

Regelmatig heb ik overleg met de politie. We praten dan onder andere over de veiligheid in de gemeente. In mijn laatste overleg kwam het onderwerp ‘fietsendiefstal’ ter sprake. Het blijkt dat de laatste tijd het aantal fietsendiefstallen in de gemeente toeneemt. En vooral elektrische fietsen zijn erg in trek. 

Het is ons allemaal wel eens overkomen denk ik. Je pakt de fiets om een middag of avond in het dorp of aan het strand door te brengen. Om lekker op een terras in het dorp of bij een strandpaviljoen te zitten. Of om in een van de vele leuke restaurants die we in de gemeente hebben, wat te eten. Dan wil je na zo’n gezellige middag of avond je fiets pakken om weer naar huis te gaan. En dan staat je fiets er niet meer. Eerst geloof je je ogen niet, maar dan blijkt het toch echt zo te zijn: je fiets is weg! 

Daarom hier een paar tips die ik u wil meegeven: Zet uw fiets vast met een tweede slot. En zet uw fiets met dit tweede slot altijd vast aan bijvoorbeeld een hek of fietsenrek. Als het kan, plaats uw fiets dan in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden. Meer goede tips vindt u op de website stopfietsdiefstal.nu. En aan de ondernemers en horecaondernemers in onze gemeente: waarschuw uw klanten en gasten voor fietsendiefstal. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee!

10 juli 2019