Waar ben ik ?
Fietsenstalling Bergen aan Zee
Datum 28 | 02 | 2018

Parkeren voor toeristen

Bezoekt u onze gemeente? Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren. Overal in de gemeente staat aangegeven waar gratis of betaald parkeren geldt en in welke periode van het jaar dat is. Geldt betaald parkeren? Wij bieden u ook het gemak van belparkeren met uw mobiele telefoon.

Overal in de gemeente staat aangegeven waar betaald parkeren geldt en in welke periode van het jaar dat is. In de dorpen komen ook (delen van) wijken voor waar parkeren uitsluitend is toegestaan voor vergunninghouders. Dit zijn meestal buurtbewoners. Hier mag u als bezoeker niet uw auto neerzetten.

Parkeerseizoen betaald parkeren

In de gemeente Bergen geldt in verschillende kernen en periodes betaald parkeren:

  • Bergen en Schoorl: gehele jaar van 10.00 tot 19.00 uur
  • Egmond aan Zee en Bergen aan Zee: van 1 maart tot 1 november van 10.00 tot 19.00 uur

Tarieven

Tarief: € 1,90 per uur, met een maximum van € 12,00 per dag (met uitzondering van Hargen aan Zee: maximum van € 6,00 per dag voor het parkeerterrein Hargen aan Zee)

  • Gratis parkeren met parkeerschijf, maximaal 1 uur geldt voor zone E in Bergen

Betaalmogelijkheden

Bij de parkeerautomaten kunt u betalen met muntgeld of via uw mobiele telefoon. 

Belparkeren - betalen met mobiele telefoon

De voordelen van belparkeren zijn dat u geen geld bij u hoeft te hebben en nooit teveel betaalt omdat er per minuut wordt afgerekend. Het systeem kan ook door sommige Duitse toeristen worden gebruikt.

Wilt u hiervan gebruik maken?

Op de website van SHPV De website wordt in een nieuw venster geopend kunt u lezen met welke aanbieders in onze gemeente met belparkeren kan worden betaald.

Kosten

De kosten voor zowel het betaald parkeren (aan de gemeente) als de kosten voor het gebruik van het belparkeersysteem (aan de belparkeerproviders) worden door de belparkeerprovider bij u in rekening gebracht. Bij de aanmelding kunt u kiezen op welke manier u wilt betalen.

Parkeerzones

In alle kernen waar betaald parkeren van kracht is, is het gebied ingedeeld in zones. Dit geldt voor:

De zones worden duidelijk aangegeven met een verkeersbord als u de betreffende zone binnenrijdt.

Relevante downloads

Terug naar boven