Waar ben ik ?
Datum 22 | 06 | 2017

Zwemadvies opgeheven

 Update 6 juli: uit metingen blijkt dat het water in de lagune in Camperduin weer schoon is. Het negatief zwemadvies is opgeheven.

Oorspronkelijk bericht:

Uit metingen van de waterkwaliteit die gister zijn gedaan, blijkt dat er blauwalg in de lagune in Camperduin zit. Zwemmen in de lagune wordt daarom ook de komende dagen ten zeerste afgeraden. Contact met het water is schadelijk voor mens en dier. Woensdag 28 juni 2017 wordt er opnieuw een geul gegraven zodat er schoon zeewater in de lagune kan stromen.

Waarschuwen

De gemeente heeft hekken en linten geplaatst bij de strandafgang naar de lagune om zo mensen te waarschuwen. Ook staan er inmiddels nieuwe borden, waarmee strandbezoekers worden gewaarschuwd om niet in het water te gaan.

Waterkwaliteit beneden peil

Sinds begin juni 2017 is de waterkwaliteit van de lagune beneden peil. Rijkswaterstaat heeft al eerder geprobeerd om een geul te graven zodat er schoon water in de lagune kon lopen. Helaas was dit tijdens een ongunstig tij en stroomde er veel water uit.

Uitgraven

Maandag 26 juni 2017 meet de onderhoudsaannemer de diepte van de lagune op verschillende plaatsen. Zo kan bepaald worden waar zand uit de lagune moet worden weggehaald om doorstroming richting de geul te krijgen. De woensdag daarna worden de werkzaamheden uitgevoerd. Het tij is dan hoger dan bij het vorige graafwerk aan de geul. Het doel is dat er na de werkzaamheden vers zeewater in de lagune stroomt, waarmee het probleem van blauwalg op natuurlijke wijze wordt verholpen.

Print

site_backtotop.png