Waar ben ik ?
Gezelligheid in de Voorstraat in Egmond aan Zee
Datum 26 | 01 | 2018

Toeristenbelasting

Als u als toerist overnacht in een hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of op een camping, betaalt u hier een vergoeding voor: toeristenbelasting.

Waarom toeristenbelasting?

In de gemeente Bergen overnachten jaarlijks zo’n 1,3 miljoen toeristen. De toeristen maken gebruik van de infrastructuur en voorzieningen die door de gemeente in stand worden gehouden. De kosten hiervoor worden grotendeels betaald door inwoners en ondernemers van de gemeente Bergen door het heffen van gemeentelijke belastingen. Toeristen betalen mee door per overnachting een vast bedrag te betalen.

Wat doet de gemeente met het geld?

De inkomsten uit de toeristenbelasting worden gebruikt voor onder andere het onderhoud aan wegen en fietspaden, het schoonhouden van het strand, afvalinzameling, het in stand houden van de voorzieningen en het groenonderhoud. Op deze manier blijft de gemeente Bergen aantrekkelijk voor haar inwoners én haar toeristen.

Tarieven toeristenbelasting 2018

  • het tarief per overnachting per persoon is vastgesteld op € 1,80 (Kinderen tot 4 jaar zijn vrijgesteld voor de toeristenbelasting)
Terug naar boven