Herinrichting Jan Oldenburglaan

De Jan Oldenburglaan krijgt een nieuw rioolsysteem. Het huidige riool is verouderd en kan de overlast van water niet meer aan. Bij het nieuwe systeem is er minder wateroverlast bij hevige buien. Samen met buurtbewoners is gekeken naar de inrichting van de openbare ruimte. De weg wordt veiliger en er komt meer groen.

Meedenken

De bewoners van de Jan Oldenburglaan hebben meegedacht over de nieuwe inrichting van hun straat. Ook de bewoners die in de huizen wonen aan de zijstraat zijn hierbij betrokken. Een aantal idee├źn is overgenomen in het ontwerp. Zo maken we gebruik van geluiddempend materiaal en worden de berm en rijweg duidelijk gescheiden. 

Hieruit is dit ontwerp (pdf, 1 MB) gemaakt.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Aannemer Schot Infra voert de werkzaamheden in 5 fases uit. Zo blijven woningen en de Albert Heijn het beste bereikbaar. De aannemer plaatst omleidingsborden en bewoners ontvangen een brief van de aannemer met meer informatie. 

Werkzaamheden van deze grootte zorgen voor overlast. Wij doen er alles aan om de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. Wij vragen om uw medewerking en begrip.

Planning

PWN moet in deze straat ook leidingen vervangen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wordt de inrichting van de straat ook direct aangepakt. Zo kunnen de werkzaamheden tegelijk of na elkaar worden uitgevoerd.

  • Start werkzaamheden: half september.
  • In 5 fases: data van deze fases worden op een later moment op deze pagina bekend gemaakt.
  • Afronding werkzaamheden: eerste kwartaal 2025.

Deze planning is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Vragen

Heeft u vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de toezichthouder, Ron Zonneveld via 088-9097546 of ronzonneveld@debuch.nl