Pompplein hemelwaterafvoer reinigen 27 t/m 31 mei

Van 27 t/m 31 mei voeren we werkzaamheden uit aan het Pompplein voor het schoonmaken van de bassins voor de opvang van regenwater. 

Regenwater (hemelwater) wordt onder het Pompplein in Egmond aan Zee opgevangen in een bassin. Deze bassins moeten we schoonhouden, zodat regenwater goed kan blijven wegstromen. Dit voorkomt wateroverlast. 

Werkzaamheden

Dit bassin is een grote bak die regenwater opvangt en langzaam laat terugstromen in de grond. Onder het pompplein bevindt zich een bassin dat onderdeel is van een systeem en belangrijk is voor de hemelwaterafvoer. Via dit systeem spoelt veel vervuiling mee dat wordt opgevangen door de vele filters. Het bassin en de filters moeten we schoonmaken om het systeem goed te laten werken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeente Bergen in samenwerking met Valk en De Groot en de Firma Min.

Bereikbaarheid

De hinder van de werkzaamheden blijft beperkt. Plekken waar de werkzaamheden zijn, zetten we af. Hierdoor blijft het plein goed bereikbaar en veilig voor zowel inwoners, ondernemers als de medewerkers die de werkzaamheden uitvoeren. De terrassen kunnen gewoon gebruikt worden. En leveranciers kunnen gewoon bij horeca en winkels aan het Pompplein blijven leveren. Soms moeten auto’s voor een korte tijd omrijden.

Planning

Het is belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren voor de zomerperiode, omdat de kans op zware regenbuien dan het grootst is. 

  • Op 23 en 24 mei staat er een pomp op het plein om het resterende water weg te pompen. Dit gebeurt met een dieselpomp. We plaatsen een tijdklok op de pomp en pompen tussen 8.00 uur en 14.00 uur om de overlast minimaal te houden. 
  • Van 27 t/m 31 mei reinigen we onder het plein het bassin en de filters.

De planning was om deze werkzaamheden voor Pasen uit te voeren. Maar vanwege de hoeveelheid regen in de winterperiode was dit niet mogelijk. Door ook rekening te houden met de voorjaarsvakantie, Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn we op deze data uitgekomen.

De werkzaamheden gaan niet door bij slecht weer door regenval. Dit is om de veiligheid van de werknemers te garanderen.  

Toekomst

Regulier onderhoud blijft nodig om het systeem goed te laten werken. Volgend jaar plannen we het onderhoud weer in voor maart of april in de hoop dat weer en omstandigheden dat toelaten.