Fonds voor initiatieven van inwoners

Het fonds voor initiatieven van inwoners helpt als u samen iets wilt doen om uw omgeving te verbeteren. Heeft u een idee om samen met de buurt iets te organiseren? Doe een aanvraag bij het Fonds inwonersinitiatieven. 

Buurten worden mooier en leuker als inwoners elkaar ontmoeten, samen iets doen en elkaar helpen. Bijvoorbeeld door een buurtfeest te organiseren, een gezamenlijke tuin aan te leggen of educatieve activiteiten te organiseren. Zo maken we samen van de gemeente een plek waar iedereen zich thuis voelt. 

Aanvragen is heel makkelijk

Als u een idee heeft voor uw buurt kunt u een aanvraag doen met het formulier subsidie aanvragen uit fonds inwonersinitiatieven (pdf, 191 KB)

U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen. De gemeente heeft voor 2024 voor dit soort initiatieven een budget beschikbaar van € 20.480. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Binnen 4 weken krijgt u antwoord of u een bijdrage krijgt voor de activiteit.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden:

  • De gemeente draagt voor 50% van de kosten bij met een maximum van € 2.500 per activiteit. 
  • U doet de aanvraag namens de hele buurt. Daarom moeten 2 andere buurtbewoners ook een handtekening zetten. Ook kan de wijkvereniging de aanvraag doen. 
  • Aan de kosten voor eten en drinken kan de gemeente niet bijdragen. 
  • De aanvraag moet 6 weken voordat u activiteit start bij de gemeente binnen zijn.

Meer informatie

Vragen kunt u mailen naar subsidieloket@buch.nl