Parkeervergunning

In verschillende gebieden in Bergen moet u betalen voor parkeren. U kunt een vergunning aanvragen als u in een betaald parkeren gebied woont of werkt. U mag maximaal 2 vergunningen op uw naam hebben.

Vanaf 1 januari 2022 start de gemeente met digitale parkeervergunningen. De Coöperatie Parkeer Service (CPS) voert de parkeertaken uit namens de gemeente. U kunt vanaf 3 november uw parkeervergunning 2022 digitaal aanvragen.

Uw papieren vergunning uit 2020 is nog geldig tot en met 31 december 2021.

Parkeervergunning aanvragen of wijzigen

U kunt vanaf 3 november uw parkeervergunning aanvragen bij CPS.

Hebt u voor 1 januari een nieuwe vergunning nodig, omdat uw kenteken is gewijzigd of omdat uw vignet kwijt of gestolen is? Dan kunt u een nieuwe aanvragen via het e-mailadres zefranhussain@debuch.nl. Vermeld daarbij uw naam en adresgegevens. Voeg ook een kopie van uw kentekenbewijs toe. Let op! Dit geldt alleen voor vergunningen die in 2021 nog geldig moeten zijn.

Contact, vragen of hulp

Voor vragen of hulp kunt u terecht bij Coöperatie Parkeerservice. Het Klantcontactcentrum van ParkeerService helpt u verder of verwijst u naar het Sociaal Team van de gemeente Bergen.

Ook kunt u alle informatie bekijken op Parkeer Service Bergen

Maatwerk waar nodig

De Coöperatie Parkeer Service is uw eerste aanspreekpunt. Zij proberen u verder te helpen. Hebt u meer hulp nodig? Geef dat dan door aan CPS. Zij inventariseren dit en geven dit door aan het Sociaal Team van de gemeente Bergen. Het Sociaal team neemt dan contact met u op en kijken samen met u naar een maatwerk oplossing. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat u via de lokale bibliotheek hulp krijgt met het aanvragen.

Bewoners- en bezoekersvergunning direct geldig

Bewonersvergunningen en bezoekersvergunningen vraagt u aan met uw persoonlijke DigiD. Na aanvraag zijn ze direct geldig. 

Andere vergunningen kunt u aanvragen met het digitale aanvraagformulier op de website van Parkeer Service. Verwerken van deze aanvragen neemt meer tijd in beslag. Omdat vaak nog enkele gegevens gecontroleerd moeten worden. Als u de vergunning vóór 1 december aanvraagt, kan Parkeer Service uw aanvraag op tijd verwerken. Het oude papieren vignet is geldig tot en met 31 december 2021. 

Kosten

De tarieven voor de parkeervergunningen zijn weergegeven per kalenderjaar, met uitzondering van de tijdelijke bedrijfsvergunning (per week).