Trouwambtenaren

  • De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap.
  • U kunt zelf kiezen welke trouwambtenaar uw huwelijk of uw partnerschap sluit. Klik hieronder op één van de namen.
  • Uw keuze geeft u aan op het formulier 'Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap'.
meer over huwelijk en partnerschap

Hieronder stellen onze trouwambtenaren zich aan u voor.

Anneke Preijde

Beste aanstaand bruidspaar,

Wat een spannende en mooie periode in jullie leven en wat fijn dat ik daar deel van uit mag maken!

Al jaren ben ik woonachtig in het mooie Heiloo en lijkt het mij geweldig om mede-dorpsgenoten en buren uit de BUCH-gemeenten in het zonnetje te zetten op hun huwelijksdag.

Ik ga goed luisteren naar wat jullie mij te vertellen hebben; hoe was de ontmoeting en welke weg hebben jullie al afgelegd met elkaar. Wat is bijzonder om te vertellen en wie weet misschien moet er iemand uit familie of vriendenkring worden genoemd die er niet (meer) bij kan zijn. Wanneer is het besluit genomen om de grote stap naar met elkaar trouwen te nemen? Door van tevoren goed het gesprek hierover te voeren maakt dat het een hele mooie en persoonlijke bijeenkomst wordt.

Eigen ideeën over de beloftes die je wilt uitspreken is wat mij betreft alleen maar fijn; zo zorgen we ervoor dat het een echt feest wordt, voor en van jullie allebei!

Door mijn ruime ervaring als trainer en coach, maak ik makkelijk contact en zorg ik voor een fijne en open sfeer. Deze ervaring neem ik graag mee!

Tot ziens,

Anneke

Asja Gruijters

Graag stel ik me aan jullie voor: mijn naam is Asja Gruijters-Gerritsen en ik ben beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand in de gemeente Castricum, Uitgeest, Heiloo en Bergen. Waarom mijn keuze voor trouwambtenaar? Toen mijn zoon een paar jaar geleden trouwde, was ik onder de indruk van de manier waarop de BABS de huwelijksceremonie leidde.  Een mooie persoonlijke speech, de verbinding die zij maakte met niet alleen het bruidspaar, maar ook met de getuigen, ouders en grootouders. Dit alles maakte deze dag heel persoonlijk, intiem en daardoor onvergetelijk. Dit verschil maak ik ook graag voor jullie!

Daarom maken we vooraf een afspraak om met elkaar kennis te maken. Mijn doel is met elkaar te bespreken wat de ideeën en wensen zijn voor deze bijzondere dag. En natuurlijk  informatie over wie jullie zijn, wat je belangrijk vindt en ook wat je absoluut niet wilt. Zo zorgen we er samen voor dat ik een beeld krijg en aan mij de taak om een leuke en zeker ook ontspannen ceremonie te verzorgen. Want dat is wat ik heel belangrijk vind: een persoonlijke speech houden in een ontspannen sfeer mét soms een vleugje humor.

Het vinden van de juiste toon en woorden: dat is voor mij de uitdaging en hopelijk kijken we na afloop met elkaar dan terug op een prachtige dag! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Bep Nelis-Gaasbeek

Ik ben Bep Nelis-Van Gaasbeek, getrouwd met Cor, moeder van 4 kinderen en trotse oma van 12 kleinkinderen. Ik ben al een paar jaar gestopt met werken en heb nu tijd voor mijn hobby's lezen en creatief bezig zijn, maar vooral tijd voor onze kleinkinderen. Ik heb graag mensen om me heen en doe ook daarom vrijwilligerswerk: altijd blije en dankbare gezichten - daar doe je het voor.

Ik ben sinds 2006 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand; tot nu toe deed ik dat in de gemeente Uitgeest. Ik vind het erg leuk om samen met het bruidspaar de trouwceremonie samen te stellen. Ik doe mijn best om dit volgens de wensen van het bruidspaar te doen. Iedere keer is het weer anders, iedere keer weer heel persoonlijk. Het geeft me een goed gevoel om vooral het bruidspaar, maar ook hun gasten met mijn inbreng te raken, zodat ze met veel plezier op deze ceremonie kunnen terugkijken.

Ik ben alle beschikbaar voor trouwceremonieën in de gemeente Uitgeest, maar op speciaal verzoek ook in Bergen, Castricum en Heiloo. 

Mijn uitgangspunt bij het voltrekken van een huwelijk en een partnerschapsregistratie is, dat de ceremonie er één geweest moet zijn om nooit te vergeten. Iedereen wil immers een unieke herinnering overhouden aan deze bijzondere dag.

Sinds 2004 ben ik werkzaam als trouwambtenaar bij de gemeente Bergen en vanaf 2017 bij de overige BUCH-gemeenten. Door mijn achtergrond als accountmanager bij een luchtvaartmaatschappij, waar ik tevens de contacten met de pers onderhield, ben ik gewend om voor groepen te spreken.
Ik woon in Callantsoog, hou van honden, muziek en reizen en ben actief in de Dorpsraad van mijn woonplaats.

Voor mij is een huwelijksvoltrekking een feestelijke gebeurtenis, waarbij ruimte moet zijn voor een lach en een traan. Daarbij vind ik het heel belangrijk om rekening te houden met de wensen van jullie als bruidspaar. Eigen inbreng staat voorop want het is jullie dag en jullie bepalen uiteindelijk wat er wel en niet gezegd gaat worden.

Ik vind het altijd weer heel bijzonder om een huwelijksceremonie voor te bereiden met een voorgesprek en het schrijven van mijn speech.
Een speech met ernst en humor, maar altijd stijlvol en ontspannen. Een goede speech in correct Nederlands, die in balans is en de huwelijksplechtigheid tot een onvergetelijke en unieke gebeurtenis maakt. Spontaniteit en betrokkenheid van mijn kant spelen daarbij een belangrijke rol.

Graag lever ik mijn bijdrage aan deze voor jullie zo belangrijke dag. Ik streef ernaar om jullie met een goed gevoel daarop te kunnen laten terugkijken. 

Ik ben alle dagen van de week beschikbaar in alle BUCH-gemeenten en vind het bijzonder en mooi om alle kleuren van de regenboog te trouwen.
Een speech in het Engels is geen probleem.
 

Brigitta Jonker-Smit

Alles vieren wat er te vieren valt.' Dit is een uitdrukking die ik vaak gebruik en ook zeker probeer waar te maken in mijn eigen leven. Of het nu om een verjaardag gaat of andere gelegenheid, vieren en mooie herinneringen maken met de mensen om je heen.

Dit heeft ertoe bijgedragen dat ik gekozen heb voor het vak Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. De liefde vieren tussen twee mensen in welke vorm dan ook is toch heel mooi en bijzonder.

Mijn naam is Brigitta Jonker. Ik ben zelf al heel lang getrouwd, trotse moeder van twee dochters en trotse omi van twee kleinzoons, met wie ik
ook zoveel mogelijk mooie herinneringen probeer te maken. Ik houd van gezelligheid, praten, lachen, spelletjesavonden, lekker eten. Tevens houd ik van dansen: ik doe al jaren aan salsadansen maar ook van Rock en Roll of disco word ik heel blij. Ik maak graag mooie reizen, ga graag naar concerten of naar de bioscoop. Kortom: ik verveel me niet snel!

Ik zou het een eer vinden om deel uit te maken van een heel bijzondere en belangrijke dag in jullie leven, de dag waarop jullie ja zeggen tegen elkaar en een leven samen. Ik zal er mijn uiterste best voor doen om die dag naar jullie eigen idee en wensen in te vullen. Natuurlijk gaan we eerst kennis maken op een locatie in overleg met jullie.

Spreekt mijn verhaal jullie aan? Ik ben beëdigd ambtenaar voor de gemeenten Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo. 

Ik heb er zin in en verheug me erop om jullie te mogen ontmoeten.

Charlotte van de Velde

Jullie zijn stapelgek op elkaar en weten het helemaal zeker: Jullie gaan trouwen! Tijdens de ceremonie wordt de liefde gevierd en is jullie liefde voelbaar in elke vezel en ver daar buiten.

Precies dat, die voelbare liefde, is wat we in haar volste glorie gaan vieren op jullie trouwdag. We geven jullie liefde de woorden die het verdient. Dit doe ik het liefst met humor, heel veel liefde, enthousiasme en ik betrek heel graag jullie familie en liefste vrienden hierbij. Laten we nu met elkaar de liefde vieren en een onvergetelijke herinnering maken voor later.

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal, laten we kennis maken met elkaar!

Coby Geertsma-van Tilburg

De liefde!

Daar ben ik dol op, in al haar vormen, kleuren en verschillende achtergronden. Wanneer jullie voor mij komen te staan zeg je officieel: "Jij woont in mijn hart, en ik in dat van jou." Dat juist jullie elkaar gevonden hebben, is een feest voor de liefde! Vanaf het moment dat jullie mij kiezen als trouwambtenaar gaan we samen op pad om jullie liefde te vieren.
 
Mijn ceremonies zijn warm en ontspannen. Diepgang en spontaniteit gaan hand in hand. Vleugjes magie en emotie zullen niet ontbreken en als jullie willen, wandel ik graag met jullie buiten de lijntjes. 

Dit moment van jullie dag mag alles in zich dragen. Er is ruimte is voor een persoonlijk woord, voor geloftes van en naar elkaar of andere wensen die jullie hebben. Bijvoorbeeld het Handvastritueel. Misschien is het een dierbare die jullie verhaal gaat vertellen of krijgen kinderen een rol. Gaan we op hakken, sneakers of blote voeten? Jullie moment en jullie wensen, mijn professionaliteit en liefde voor het vak!

De liefde!

Vaak gaat dit gepaard met bijzondere levensverhalen. Levens die met mooie maar ook met verdrietige momenten gepaard gaan. Samen staan we hierbij stil en zorgen we dat op jullie dag de liefde centraal staat. Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we hoe de ceremonie eruit gaat zien, wat hebben jullie voor ogen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat jullie met een heerlijk gevoel terug kunnen kijken op jullie dag. Dat laat mij tintelen van geluk.

Naast mijn baan als BABS, heb ik een praktijk en ben ik ceremonie- en ritueel ontwerper. Mijn achtergrond is vakdocent Engels, levensbeschouwing en de vrije dans. En dansen is waar ik enorm van hou. Ik kan goed meebewegen en ben benieuwd wie jullie zijn! Ik ontmoet jullie graag.

To conduct a wedding in English is a piece of (wedding) cake for me.

Zullen we vieren, dansen en genieten?!
Op de Liefde!

Liefs,
Coby Geertsma Van Tilburg

Daphne van den Boogaard- Brinkerink

Gefeliciteerd met jullie aanstaande huwelijk of partnerschap! Voor jullie bruiloft maken jullie veel keuzes. Eén daarvan is de keuze voor onze regio als geweldige trouwomgeving. Fijn dat jullie op deze pagina ook kunnen kennismaken met de ervaren trouwambtenaren in onze gemeenten. Ieder van ons heeft zo z’n eigen persoonlijkheid en stijl. Kiezen jullie voor mij, dan trouw ik jullie graag op informele, warme wijze, waarbij ik graag de interactie aanga met zowel jullie als de gasten. Zo wordt het een (trouw)feest voor iedereen!

Ik voltrek bij voorkeur huwelijken in de gemeente Heiloo. Ik ben alleen niet beschikbaar op zaterdagen. Willen jullie trouwen op een vrijdag, overleg dan vanaf 12 weken van tevoren of ik die dag beschikbaar ben.

Er was eens…  Mijn allereerste huwelijksceremonie vond in 2017 plaats aan boord van een groot zeilschip tijdens Sail Den Helder. Voor mij het begin van een prachtige reis, met telkens nieuwe, heerlijke verhalen over de liefde. Waar deze begon, hoe en wanneer. Verhalen waarvoor ik de juiste woorden mag zoeken om er uiteindelijk die ene unieke huwelijksceremonie van te maken.

Een schapenboet op Texel als trouwlocatie, een bijna 80 jaar oud tallship uit Noorwegen, een fort, het strand, een kroeg, een museum of gewoon de achtertuin; voor 4 mensen of voor 200 mensen. Ik kijk inmiddels nergens van op. Wil je een klassieke ceremonie of een met rituelen, zoals het Keltische handfasting? Ik hoor het graag.

Elke huwelijksplechtigheid is anders, maar het belangrijkste staat voorop: het gaat tijdens de ceremonie nooit om mij, maar om het bruidspaar. Voor jullie is het een spannende dag, misschien wel de belangrijkste in je leven. Je staat stil bij de liefde, je viert de liefde elke dag een beetje, maar op zo’n dag vier je hem groots. De officiële huwelijksplechtigheid is daar een belangrijk onderdeel van. Laat het een dag zijn waaraan jullie en jullie gasten later terugdenken met slechts één gedachte: yessss….! Ik draag graag mijn steentje bij om jullie ceremonie uniek te laten zijn. Uniek op de dag zelf en daarna een leven lang in herinnering. 

Ja ik wil. Jullie ook?

Bijzonder. Dat is het én dat blijft het. Bijzonder dat twee mensen elkaar in de liefde hebben gevonden, in een wereld met bijna 8 miljard mensen. En dan is er toch eentje die het beste bij jou past en waar jij je leven wilt delen. En dan mag ik de trouwambtenaar zijn die deze bijzondere band wettelijk gaat bezegelen. Dat is toch bijzonder?

Ik ben Erik Schaap, 55 jaar en ik woon in Wormerveer. Ik ben zelf al meer dan 23 jaar gelukkig getrouwd en we hebben samen twee volwassen kinderen. Ik werk al 23 jaar bij VONK-vmbo in Castricum. Eerst als docent Engels en de laatste 15 jaar als teamleider. Bij elkaar zit ik al meer dan 30 jaar met zeer veel plezier in het onderwijs.
Naast mijn werk heb ik ook nog twee kleine ondernemingen (houten (tuin-)meubelen e.d. én zelfstandig trouwambtenaar). En in die hoedanigheid heb ik al de nodige ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik veel ervaring op toneel en in theater.

Voor mij staat ‘persoonlijk’ bovenaan. Hoe willen jullie dat het gaat? Wat zijn jullie persoonlijke wensen? Het is jullie dag en jullie zijn ‘de baas’. We ontmoeten elkaar ten minste één keer waarbij ik jullie het hemd van het lijf vraag. Ik wil alles weten vanaf de eerste vonk, tot aan de dag van vandaag. Waarom hij? Wat maakt haar zo leuk? Waar viel je op? Etc, etc. Daarnaast spreek ik ook met jullie getuigen. Want zij vervullen een heel belangrijke rol. En zij zijn allemaal zorgvuldig door jullie gekozen en verdienen dus ook een bijzondere plek. Op basis hiervan zorg ik voor een persoonlijk verhaal waarin alle ruimte én aandacht is voor humor, een traan, improvisatie én spontane acties. Ik reken alles goed, zolang het jullie wens is. Want, nogmaals, het is jullie dag. En daar is geen blauwdruk van. Jullie bepalen. En samen maken we dat wat al bijzonder is, nog bijzonderder.

Vanwege mijn werk in het onderwijs ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik alle schoolvakanties beschikbaar ben. En anders is er altijd wel een mouw aan te passen. En, oh ja, als het nodig is om de toespraak in het Engels te doen, ‘No problem at all’.
Mijn motto als BABS is: Zolang liefde de reden is, reken ik het goed.
Ik hoop jullie te mogen ontmoeten.

Henriëtte van Holland-de Jong

Sinds een aantal jaren werk ik als trouwambtenaar vooral voor de gemeente Heiloo, maar ik ben ook in Bergen, Uitgeest en Castricum inzetbaar.

Ik doe als vrijwilliger veel bestuurswerk; daarnaast is het sluiten van huwelijken en partnerregistraties een activiteit die ik graag doe, omdat het altijd een feest is om mensen te zien stralen. Het aangaan van een officiële verbintenis is een grote stap voor jullie als partners. Mijn intentie is dat mijn bijdrage daaraan helemaal aan jullie verwachting voldoet. Ik overleg dan ook ruim van tevoren en ben altijd tussendoor bereikbaar.

Sinds enkele jaren werk ik als trouwambtenaar binnen de gemeente Castricum. Ik ben een mensen-mens, met een goed gevoel voor humor en dat draag ik uit. Omdat ik graag mensen ontmoet vind ik dit werk nog steeds erg leuk om te doen. Ik houd van traditie en voel me een bruggenbouwer in een veranderende samenleving. Vanuit die gedachte vind ik het prettig om steeds weer mensen te ontmoeten.

Ik kan veel over mezelf schrijven, maar dat ga ik niet doen. Als je mij persoonlijk ontmoet is dat het beste. Veel succes én plezier met de plannen voor jullie trouwen of partnerschap!

Hetty Hafkamp

Graag stel ik mij aan jullie voor: mijn naam is Hetty Hafkamp, oud-burgemeester van de gemeente Bergen. Tijdens mijn ambtsperiode was ik al regelmatig trouwambtenaar en nu heb ik daar alle tijd voor en veel zin in. Ik zou graag jullie trouwambtenaar zijn om samen met jullie er een bijzondere dag van te maken. Een paar dingen moeten zoals de wet die voorschrijft maar daaromheen is alles mogelijk. Ik kan mijn speech, behalve in het Nederlands, ook in het Frysk en andere talen houden.

Van tevoren kom ik bij jullie thuis om kennis te maken en te horen wat jullie wensen zijn. Ik hoor dan graag (ook eventueel van de kinderen) alles wat jullie delen willen: mooie, lieve, grappige, ontroerende momenten die ik mag gebruiken zodat het echt helemaal jullie trouwceremonie is!

Hetty is graag jullie trouwambtenaar in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo ( en daarbuiten) op alle dagen van de week.

Marie Hoogeboom-de Ruiter

Een mooie droom, die droom je niet alleen. Die deel je met .... - dit zou een begin kunnen zijn van mijn toespraak.

Mijn naam is Marie Hoogeboom. Ik ben geen bekende Nederlander, maar voor jullie misschien straks wel. Ik ben sinds 2000 trouwambtenaar en ik heb al heel veel huwelijken mogen voltrekken. Sommige toekomstige echtparen denken nogal eens dat de trouwambtenaar onpersoonlijk en serieus is. Maar ik wil graag bijdragen aan een voor jullie heel speciale dag, een van de mooiste momenten in jullie leven. Voor mij is dat een uitdaging. Aan de vele leuke en lieve reacties denk ik dat dit al vaak gelukt is.

Voorafgaand aan de ceremonie hebben wij een gesprek, zodat wij elkaar leren kennen. Jullie kunnen jullie persoonlijke wensen dan duidelijk maken. Het is voor mij geen probleem om de ceremonie in de Engelse of Spaanse taal te doen.

Ik geef naar aanleiding van ons gesprek mijn toespraken een persoonlijke tint. Het is belangrijk dat jullie een eigen inbreng hebben, zodat de ceremonie helemaal bij jullie past. Je kunt daarbij ook denken aan een ceremonie waarin jullie zelf iets zeggen, of een geliefd persoon iets te laten zeggen. Alles is bespreekbaar.

Ik ben is beschikbaar voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum én Heiloo. Ik spreek ook Engels en Spaans.

Mieke Wit

Het is altijd bijzonder als een bruidspaar je tijdens het kennismakingsgesprek een kijkje in hun leven geeft. Te horen wat belangrijk voor hen is en hoe zij de ceremonie willen laten verlopen. Een toespraak in het Engels of Duits is geen bezwaar. En wat ik hoop, is dat het bruidspaar die dag met een fijn gevoel de trouwlocatie verlaat en dat iets van mijn woorden hen zal blijven herinneren aan deze heel speciale gebeurtenis in hun leven.

Ik ben beschikbaar op alle dagen van de week. Ik werk in de gemeenten Bergen en Heiloo, maar op verzoek trouw ik ook paren in de gemeenten Castricum en Uitgeest.

Nellij Heijenga-van Geest

Met heel veel plezier sluit ik al jaren huwelijken. Al mag ik mezelf wel ervaren noemen, toch ben ik elke keer weer heel benieuwd, welk stel ik nu weer mag trouwen. Zijn jullie het deze keer? Dan neem ik een paar weken voor de huwelijksdag uitvoerig de tijd om jullie te leren kennen en jullie persoonlijke wensen te horen. Ik vind het ook belangrijk dat jullie mij ontmoeten zodat ik op de dag zelf, en in de aanloop daarnaartoe, een vertrouwd gezicht ben.

Mijn toespraken zijn ontspannen, warm en zeker met humor. Mijn doel en plezier is om van elke huwelijkssluiting een feest te maken.

Ik werk in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo op alle weekdagen. 

Patricia Rück

Jullie gaan een huwelijk of een geregistreerd partnerschap aan. Vast van harte gefeliciteerd met dit voornemen. Wat is het een voorrecht dat je tegenwoordig niet alleen je eigen trouwlocatie kunt kiezen, maar ook je eigen trouwambtenaar. Wanneer jullie voor mij kiezen betekent dit, dat jullie voor een huwelijksceremonie kiezen die uniek is en waarbij sfeer erg belangrijk is. Een sfeer waarbij jullie en je gasten zich prettig, comfortabel en welkom voelen. Kortom een huwelijksvoltrekking op maat met plaats voor een lach en een traantje en jullie persoonlijke wensen. 

Ik ben woonachtig in een heerlijk no- nonsens dorp in Noord-Holland. Ik ben getrouwd en ik heb twee volwassen kinderen en een heerlijke kleinzoon. Ik ben een open, eerlijk en spontaan mens met een gezonde dosis humor. 

De functie van trouwambtenaar geeft mij enorm veel voldoening en is me op het lijf geschreven. Ik ben me bewust van mijn rol op jullie mooiste dag. Ik zet heel graag dat stapje extra, waardoor jullie nog jaren terug kunnen kijken op een geslaagde dag en mooie ceremonie. Ik ben gewend om voor groepen te spreken, door mijn achtergrond in het onderwijs en ik kan goed luisteren en schrijven. Door mijn levenservaring weet ik de kern uit een verhaal te halen. Dus… zijn jullie nieuwsgierig geworden, vraag dan gerust naar mij. Dan zitten wij misschien binnenkort, onder het genot van een kopje thee of koffie, bij elkaar om jullie wensen op papier te zetten.

Ik voltrek alle dagen in de week huwelijken dus ook op zondag en de avonden. Ik ben beschikbaar in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. 

Ik wens jullie veel plezier met alle voorbereidingen en wie weet tot snel.

Ryanne van de Kuijt

Lang leve de liefde én de lach op jullie mooiste dag!

JA! Jullie gaan trouwen. De datum is bekend, de locatie is geboekt, de getuigen zijn gevraagd en de gastenlijst is gemaakt. Nu nog die ene spontane, enthousiaste BABS….

Mijn naam is Ryanne van de Kuijt en van jullie ceremonie maak ik graag een verrassend feest van herkenning. Met een speech die de kern van jullie liefdesverhaal raakt. Over wie jullie waren, wie jullie zijn en vooral hoe jullie samen zijn. Een ceremonie die raakt, met ruimte voor een lach en een traan. Eentje waarin jullie stralen!

Ik ben benieuwd naar jullie unieke verhaal. Laten we elkaar ontmoeten. We maken dan samen dé ceremonie waar jullie blij van worden. Ik kijk er naar uit!

Roos Laarman-Dusseljee

Het is een voorrecht en een grote eer om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand iets bijzonders te mogen bijdragen aan een van de mooiste momenten van iemands leven. Ik doe dan ook niets liever dan het geven van woorden aan jullie liefde, het delen van jullie verhaal, het ontwerpen en creëren van jullie ceremonie! De ceremonie waar jullie samen naar uitkijken, het moment waar alles bij elkaar komt en waar het eigenlijk allemaal om draait. Waar de vraag der vragen aan jullie gesteld wordt en jullie natuurlijk volmondig JA zullen zeggen tegen elkaar. 

In een persoonlijk gesprek leer ik jullie kennen, vertellen jullie over jullie liefde en leven. We bespreken wat jullie belangrijk vinden en wat jullie wensen zijn voor jullie huwelijksvoltrekking. Zo creëren we samen de ceremonie waar jullie voor altijd vol mooie herinneringen op terug kunnen kijken en zeggen; dit ging over ons en het was precies hoe het moest zijn.

Ik stel me graag in real life aan jullie voor!

Serena Doeve

Een verliefd bruidspaar, fantastische gasten en een mooie locatie is een goede start. Voeg daar een trouwambtenaar aan toe met een passie voor bruiloften en de magie zal er vanaf spatten.

Mijn naam is Serena Doeve en mijn doel  als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is om jullie als bruidspaar ultiem te laten genieten van de voorbereidingen én de huwelijksvoltrekking zelf. Met kwaliteit, creativiteit en spontaniteit verzorg ik graag een prachtige ceremonie. Om de speech helemaal naar jullie stijl en smaak in te richten kom ik graag tijdig met jullie in contact. Zijn er speciale wensen dan vervul ik die graag. Met openheid, eerlijkheid en respect bereid ik met liefde jullie speech voor. 

Liefde is niet te temmen, liefde is niet te remmen, liefde is de sterkste kracht, niet te stoppen en altijd onverwacht. Ik trouw daarom alle kleuren van de regenboog, ik ben beschikbaar in alle gemeenten en op alle dagen van de week. Ook een speech in het Engels is geen probleem.

Telly Twisk

Beste aanstaand echtpaar, gefeliciteerd met jullie aanstaande verbintenis! 

De dag waarop jullie officieel de belofte aan elkaar maken, is naar mijn mening één van de meest betekenisvolle momenten in het leven van geliefden. 

Als BABS voel ik me vereerd om deel uit te maken van deze bijzondere gebeurtenis en om een mooie en betekenisvolle bijdrage te mogen leveren aan jullie ceremonie. Voor mij is er niets zo inspirerend als liefde in al haar prachtige vormen! 

Als liefhebber van zowel dichten als de Engelse taal, heb ik altijd een speciale plek gereserveerd voor het vertellen van verhalen en het uitdrukken van emoties door middel van woorden. En mochten jullie ook zo houden van het woord op schrift, dan doe ik met alle liefde de ceremonie in dicht.

In mijn vrije tijd vind ik rust en inspiratie in de Keltische cultuurgebieden van Groot-Brittannië, waar ik me laat betoveren door de rijke geschiedenis en de diepgewortelde tradities. Maar bovenal ben ik een mensenmens; het contact met anderen en de verhalen die zij met zich meedragen, geven mij energie en vervulling. 

Jullie liefdesverhaal is uniek en waardevol. Ik kijk ernaar uit om tijdens de ceremonie een deel van dit verhaal te mogen vertellen en te vieren op jullie grote dag!

Met warme groeten,

Telly

Thea Hof-Smit

Ik ben geboren in 1949, woon in Tuitjenhorn, ben gehuwd, heb 3 gehuwde kinderen en 6 kleinzonen.

Sinds 2008 trouw ik bruidsparen in de gemeente Bergen. En sinds eind 2017 zijn mijn collega’s en ik als trouwambtenaren aangesteld in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo; een leuke uitbreiding!

Vóór 2008 heb ik jarenlang als humanistisch raadsvrouw in de gezondheidszorg gewerkt. Indertijd koos ik met hart en ziel voor die studie en voor het werken met mensen. Ik ben een mensen-mens. Het leuke en bijzondere is, dat er parallellen zijn te trekken tussen mijn vorige beroep en het werken als trouwambtenaar. Ook hierbij maak ik gebruik van bepaalde tradities en ceremoniën en ook nu noemen mensen dit ‘op mijn lijf geschreven'.

Voor mij zijn empathie en toewijding bepalend. Samen met de nodige ernst en humor geeft dat een goede wisselwerking tussen mij en de trouwlustigen. Ik vind het mooi en bijzonder dat een bruidspaar zich wettelijk met elkaar verbindt, tijdens de huwelijksceremonie. Het maakt dat ik dit leuke werk zo lang als mogelijk graag wil blijven doen.

Ik ben beschikbaar in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Alleen niet tijdens de avonduren.

Tinie Hanck-Valkering

Ik ben in 1996 begonnen als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand in de gemeente Egmond, eind 2000 in dienst van de gemeente Heiloo gekomen en nu dus al geruime tijd trouwambtenaar in de BUCH gemeentes.

Onze eigen huwelijksvoltrekking was zo leuk en persoonlijk, dat ik dacht: zo zouden eigenlijk alle huwelijken moeten worden voltrokken. Iedere mens is uniek, ieder paar dus ook. Daarom ga ik graag bij de bruidsparen op bezoek, om kennis te maken en punten voor mijn toespraak te verzamelen. Deze bezoekjes zijn altijd heel ongedwongen en in de loop der jaren heb ik gemerkt, hoe belangrijk dit is: op de trouwdag voelen de bruidsparen zich echt op hun gemak: het is hun dag!

Door mijn jarenlange ervaring als stadsgids in Alkmaar is een toespraak in Engels, Duits, Frans of Spaans is voor mij geen probleem.

trouwambtenaar

Als trouwambtenaar vervul ik de formele taak op jullie trouwdag. Het is daarom dan ook een belangrijk onderdeel. Maar wel een onderdeel wat moet passen binnen het karakter dat jullie aan jullie trouwdag willen geven. Graag denk ik met jullie mee, help ik jullie hierbij en geef ik tot slot, uitvoering aan dat ene belangrijke moment waarop jullie in het middelpunt van de belangstelling komen te staan: de officiële trouwceremonie.

Mijn naam is Werner van Keulen, opgegroeid en woonachtig in Castricum, en in het dagelijks leven ondernemer. Ik werk veel met mensen die ik graag op de voorgrond plaats. Hier heb ik passie voor en dat maakt mij gelukkig. Deze passie zet ik dan ook graag voort in mijn rol als trouwambtenaar.

Het is júllie dag en het is júllie moment waarbij júllie mogen schitteren. Graag voeg ik hier waarde aan toe door van jullie trouwmoment een warme, respect- en stijlvolle ceremonie te maken. Een ceremonie waar jullie waardevol, blij en ook trots op terug kijken. Een ceremonie die past in jullie plaatje van één van de mooiste dagen van jullie leven … jullie trouwdag!