Jeugdlintje voor 10-jarige Jolein

Op haar verjaardag is Jolein ten Have uit Bergen onderscheiden met het jeugdlintje. Alle leerlingen van de Matthieu Wiegmanschool waren erbij toen ze werd verrast!

Jolein is, zelfs met haar jonge leeftijd, al jaren als vrijwilliger actief bij evenementen in de gemeente. Zo helpt zij jaarlijks met Rondje Bergen, waar ze medailles en flessen water uitreikt aan de lopers. Daarnaast is Jolein al 3 jaar vrijwilliger voor Stichting Sinterklaashuis. Daar helpt ze met de op- en afbouw van het Sinterklaashuis en zet zich in als Piet Jolein.

Op school is zij voor het tweede jaar aangewezen als mediator. In deze vrijwilligersrol zorgt ze er tijdens de pauzes voor dat alle kinderen het fijn hebben. En mochten er conflicten ontstaan is ze oplossingsgericht bezig om te zorgen dat een ruzie bekoeld en uitgesproken wordt. 

Kortom een heel sociaal en zorgzaam meisje met een groot hart. "Als je op deze jonge leeftijd al zoveel vrijwilligerswerk doet, is dat echt heel bijzonder," zei kinderburgemeester Tygo Fontijn.