Feiten en cijfers

Dorpen en buurtschappen

Onze gemeente bestaat uit meerdere dorpen en buurtschappen: Aagtdorp - Bergen - Bergen aan Zee - Bregtdorp - Camperduin - Catrijp - Egmond-Binnen - Egmond aan den Hoef - Egmond aan Zee - Groet - Hargen - Rinnegom - Schoorldam - Schoorl - Wimmenum.

Aantal inwoners gemeente Bergen NH

Dit kunt u vinden in de databank van het CBS. Dit is de gratis elektronische databank waar u zelf tabellen en grafieken kunt samenstellen van onder andere de gemeente Bergen NH.

Logo gemeente Bergen: een eigen gezicht

Gemeente Bergen staat bekend om haar natuurschoon: de zee, de bossen, de duinen en het bijzondere licht zijn nog altijd een bijzondere inspiratiebron voor kunstenaars. Die elementen komen terug in het logo. Hoewel ontwerpster Tina Brouwer vindt dat ‘iedereen in het logo mag zien wat hij er zelf in ziet’, heeft zij er wel haar eigen verhaal bij:

‘Het blauwe vlak is een verwijzing naar het vele water in dit gebied. Ik denk dan vooral aan de zee. Tegelijkertijd staan vorm en kleur van het logo voor stabiliteit en betrouwbaarheid. In het oranje deel kan een golf worden gezien of opstuivend zand dat steeds – in samenspel met de zee – in beweging is. Net als de gemeente Bergen, die mee ontwikkelt met de samenleving en probeert aan de steeds veranderende wensen van haar inwoners tegemoet te komen. Ook kan er een verfstreek in herkend worden, als verwijzing naar het kunstzinnige heden en verleden van Bergen. Zowel de beweging als de oranje kleur geven het logo een zekere dynamiek, die eveneens aansluit bij wat de organisatie voor ogen staat. Bovendien begeeft het oranje zich buiten het blauwe kader. En dat is precies wat gemeente Bergen wil: buiten de gestelde kaders treden op een vernieuwende manier diensten aanbieden.’