Kinderburgemeester

De 11-jarige Sophia Mourão Bakker is de kinderburgemeester van gemeente Bergen. Op donderdag 13 oktober 2022 is zij officieel geïnstalleerd. Sophia volgt  Thomas Meereboer op. Ze woont in Bergen en zit op de Adriaan Roland Holstschool.

Belangrijke taak

Sophia vindt het belangrijk om naar de mening van andere kinderen te luisteren, bijvoorbeeld om te horen hoe zij denken over het milieu en hoe je dieren kunt beschermen. Ook zou ze graag zien dat meer kinderen gaan sporten. En ze wil graag meer betrokken raken bij ouderen die in een verzorgingshuis wonen.

Ze vindt dat ze straks een heel belangrijke taak heeft. “Ik ga goed luisteren naar wat de kinderen willen en hoop dat er veel ideeën komen." Haar idee is om daarvoor snel een enquête uit te zetten op de scholen.

Thomas Meereboer, 1e kinderburgemeester

Op 4 maart 2021 werd Thomas als 11-jarige geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Thomas was niet alleen de eerste kinderburgemeester, hij heeft ook twee termijnen gediend. In een bijzondere periode, namelijk de tijd dat alle inwoners van Bergen, groot en klein, de gevolgen van de coronapandemie voelden. Het college heeft veel waardering voor zijn optreden tijdens de coronapandemie waarbij hij kinderen en andere inwoners een hart onder de riem wist te steken.

Thomas ontving als waardering voor zijn optreden een jeugdlintje van de gemeente Bergen.