Kinderburgemeester

Op de voorgrond kinderburgemeester Thomas Meereboer, achtergrond burgemeester Peter Rehwinkel.

Thomas Meereboer is de eerste kinderburgemeester van gemeente Bergen. Op 4 maart 2021 is hij officieel geïnstalleerd door de gemeenteraad. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van de gemeente Bergen. 

Tijdens de installatie op 4 maart 2021 sprak burgemeester Peter Rehwinkel de kinderburgemeester toe: "Tijdens de sollicitatie zei je tegen me dat je wil proberen ieder kind, wie het ook is, mee te laten doen. Dat kinderen zich ervan bewust zijn dat ze andere kinderen betrekken. Dat vind jij belangrijk. En je wil graag iets doen voor kinderen met een beperking." Afgesproken werd dat de burgemeester met de kinderburgemeester daar samen een mooi plan voor bedenken. 

kinderburgemeester Thomas Meereboer met burgemeester Peter Rehwinkel

Wat doet de kinderburgemeester verder?

Samen met de burgemeester van gemeente Bergen bezoekt de kinderburgemeester belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen in de gemeente. Bijvoorbeeld Koningsdag, Dodenherdenking, bezoek aan bruidsparen en af en toe gaat hij mee op werkbezoek. Soms is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld als iets wat belangrijk is de aandacht verdient.

De kinderburgemeester over zijn taak

"Ik ben super vereerd om kinderburgemeester te zijn. Ik richt me graag op de rechten en de mening van de kinderen in onze gemeente. Ik sta altijd open voor ideeën van kinderen. Bijvoorbeeld ideeën over dingen die veranderd moeten worden in onze gemeente of nieuwe dingen zodat het leuker wordt voor de kinderen. Contact met mij leggen kan altijd. Ik ben super benieuwd wat de meningen van kinderen zijn. Voor de een is het anders dan voor een ander kind. Ik hoop dat kinderen contact met mij opnemen en hun mening geven."

Kinderdenktank

Samen met andere kinderen, waaronder de andere sollicitanten voor kinderburgemeester gaat Thomas een kinderdenktank oprichten. Wat vinden kinderen belangrijk en waar willen zij aandacht voor? 

Contact opnemen met de kinderburgemeester? Dat kan door een mailtje te sturen naar: bestuurssecretariaat@bergen-nh.nl.

kinderburgemeester Thomas Meereboer