Kinderburgemeester

Kinderburgemeester Thomas Meereboer

Thomas Meereboer is de eerste kinderburgemeester van gemeente Bergen. Op 4 maart 2021 is hij officieel geïnstalleerd door de gemeenteraad. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de kinderen van de gemeente Bergen.  

Wat doet de kinderburgemeester verder?

Samen met de burgemeester van gemeente Bergen bezoekt de kinderburgemeester belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen in de gemeente. Bijvoorbeeld Koningsdag, Dodenherdenking, bezoek aan bruidsparen en af en toe gaat hij mee op werkbezoek. Soms is de kinderburgemeester zelf de hoofdpersoon. Bijvoorbeeld als iets wat belangrijk is de aandacht verdient.

Thomas over zijn taak

"Ik ben super vereerd om kinderburgemeester te zijn. Ik richt me graag op de rechten en de mening van de kinderen in onze gemeente. Ik sta altijd open voor ideeën van kinderen. Bijvoorbeeld ideeën over dingen die veranderd moeten worden in onze gemeente of nieuwe dingen zodat het leuker wordt voor de kinderen. Contact met mij leggen kan altijd. Ik ben super benieuwd wat de meningen van kinderen zijn. Voor de een is het anders dan voor een ander kind. Ik hoop dat kinderen contact met mij opnemen en hun mening geven."

Mij volgen op Instagram? Dat kan via @kinderburgemeester_bergennh

Kinderraad

De kinderburgemeester richt samen met andere kinderen een Kinderraad op. De Kinderraad denkt na en praat mee over belangrijke onderwerpen voor kinderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over afval, klimaat en veiligheid voor kinderen.

Wie wil meedenken en meedoen in de Kinderraad kan zich aanmelden via e-mail aan participatie@bergen-nh.nl. Leden van de kinderraad zijn tussen 10 en 13 jaar oud.