Fietspad Sluispolder afgesloten van 21 februari tot eind juli

De gemeenten Alkmaar en Bergen voeren tot eind juni werkzaamheden uit aan het fietspad in de Sluispolder. We maken het fietspad breder, veiliger en duurzamer. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad dicht voor al het verkeer van 21 februari tot eind juli. 

Veilig en toekomstbestendig

Het huidige fietspad is niet geschikt voor het moderne (fiets)verkeer. Met een breedte van 2,80 meter is het te smal volgens de normen van nu. We verbreden het fietspad naar 4,00 meter. Zo kan het (fiets)verkeer veiliger langs elkaar heen bewegen. Daarnaast vervangen we de ondergrond van het fietspad door betonplaten. Met deze aanpassingen is het fietspad duurzaam en klaar voor de toekomst.

Omleiding

Het fietspad in de Sluispolder is een belangrijke fietsroute voor veel inwoners uit Alkmaar en Bergen. Het fietspad wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en door scholieren, maar ook recreatief door inwoners uit de regio. Tijdens de werkzaamheden zijn er daarom 2 omleidingsroutes: via de Kogendijk en via de Bergerweg.

Planning

De werkzaamheden aan het fietspad zijn op woensdag 21 februari begonnen. Het fietspad is sindsdien afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zouden ongeveer 4 maanden duren. Helaas is er vertraging in de levering van het materiaal waardoor het nu ongeveer 5 maanden duurt. Eind juli is het fietspad weer open en kunt u weer door de Sluispolder fietsen.