Glasvezelnetwerk vanaf 2022

Komende tijd is E-fiber in de gemeente bezig met de aanleg van het glasvezel netwerk. Dit doen zij wijk voor wijk. Enkele dagen voordat ze beginnen in een straat, ontvangt u als bewoner van hen een brief. De werkzaamheden zullen voor beperkte overlast zorgen, maar dit duurt volgens E-fiber vaak niet langer dan drie dagen.

Graven in het groen

Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk heeft de gemeente E-fiber toestemming gegeven te graven in de openbare ruimte. Dat betekent dat er naast het openbreken van stoepen en wegen soms ook gegraven word in bermen en groenstroken. Soms gaat dat helaas ten koste van struiken en groen. De gemeente gaat deze schade herstellen. Dat gebeurt niet altijd meteen, omdat er rekening moet worden gehouden met het juiste seizoen om struiken aan te planten. 

Kadastergrenzen

E-fiber legt de glasvezelkabel aan in het door de gemeente vastgestelde bestaande kabel- en leidingentrac√© en graven dus alleen in grond die eigendom is van de gemeente. Deze openbare gronden moeten dus vrij zijn of gemaakt worden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

Over E-Fiber

Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk waarop alle providers welkom zijn om hun internetdiensten aan te bieden. Inwoners van gemeente Bergen kiezen eenvoudig uit pakketten van 8 partijen. Elk met een kosteloze overstapservice.

Voor advies over de pakketkeuze en de overstap maakt u vrijblijvend een afspraak met een adviseur van E-Fiber 

Als u wilt weten wanneer u aan de beurt bent of wanneer de werkzaamheden in uw straat beginnen, dan belt u naar E-Fiber, telefoonnummer 030 - 225 19 01 of mail naar info@e-fiber.nl.

Toezichthouder en projectleider

De aanleg van het glasvezelnetwerk van E-fiber starten in maart 2022. En duren naar verwachting ongeveer 1,5 jaar. Het is onoverkomelijk dat hierdoor enige overlast ontstaat. Uiteraard streeft de gemeente om in overleg met E-fiber dit zo veel mogelijk te beperken. De aannemer (Zener) die de werkzaamheden uitvoert, informeert inwoners tijdig over de werkzaamheden bij hen in de buurt. En deelt ook overige informatie zoals contactnummers via bewonersbrieven.

Projectleider namens de gemeente Bergen is Machiel Jeurissen, 06 189 001 90.