Glasvezelnetwerk vanaf 2022

E-fiber legt in de gemeente het glasvezel netwerk aan. Dit doen zij wijk voor wijk. Enkele dagen voordat het werk in een straat begint, ontvangen de bewoners van de uitvoerder een brief. De werkzaamheden zorgen voor beperkte overlast. Dit duurt volgens E-fiber vaak niet langer dan 3 dagen.

Voor de aanleg van het glasvezelnetwerk heeft de gemeente E-fiber toestemming gegeven te graven in de openbare ruimte. Dat betekent dat er soms ook gegraven wordt in bermen en groenstroken. Soms gaat dat helaas ten koste van struiken en groen. De gemeente gaat deze schade herstellen. Dat gebeurt niet altijd meteen, omdat er rekening moet worden gehouden met het juiste seizoen om struiken aan te planten. 

Kadastergrenzen

E-fiber legt de glasvezelkabel aan in het door de gemeente vastgestelde bestaande kabel- en leidingentrac√© en graven dus alleen in grond die eigendom is van de gemeente. Deze openbare gronden moeten dus vrij zijn of gemaakt worden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

Over E-Fiber

Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk waarop alle providers welkom zijn om hun internetdiensten aan te bieden. Inwoners van gemeente Bergen kiezen eenvoudig uit pakketten van 8 partijen. Elk met een kosteloze overstapservice.

Voor advies over de pakketkeuze en de overstap maakt u vrijblijvend een afspraak met een adviseur van E-Fiber 

Als u wilt weten wanneer u aan de beurt bent of wanneer de werkzaamheden in uw straat beginnen, dan belt u naar E-Fiber, telefoonnummer 030 - 225 19 01 of mail naar info@e-fiber.nl.

Toezichthouder en projectleider

De aanleg van het glasvezelnetwerk van E-fiber is gestart. De werkzaamheden duren naar verwachting tot na de zomer 2023. U kunt overlast ervaren van de werkzaamheden. De gemeente streeft ernaar om de overlast zo veel mogelijk te beperken in overleg met E-fiber. 

De aannemer (Zener) informeert inwoners tijdig over de werkzaamheden bij hen in de buurt. En deelt ook overige informatie zoals contactnummers via bewonersbrieven.

Marco van den Berg is toezichthouder van de werkzaamheden.