Energietoeslag lage inkomens

Door de gestegen gasprijzen krijgt iedereen te maken met een hogere energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen geeft de Rijksoverheid ook in 2023 een eenmalige tegemoetkoming. Dit kunt u aanvragen bij Zaffier. Deze organisatie helpt de gemeente onder andere bij geldzaken.

Informatie:

De energietoeslag voor het jaar 2023 kunt u nu nog niet aanvragen. Dit kan pas later in dit jaar. We informeren u via deze webpagina zodra dit mogelijk is.

Wel kunt u kijken of u in aanmerking komt voor de regeling via het landelijk tijdelijk Noodfonds Energie.

Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie 

Hebt u een laag inkomen en een hoge energierekening, dan kunt u tijdelijk terecht bij het landelijke Noodfonds Energie. Dit Noodfonds betaalt aan huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023. 

Maximaal 200% van sociaal minimum

Als uw inkomen maximaal 200 procent van het sociaal minimum is, kunt u terecht bij het Noodfonds. Dat betekent dat uw bruto inkomen lager is dan € 2.980 (alleenstaand) of € 4.180 (samenwonend) per maand.

Op Noodfonds energie ziet u of uw aanvraag een kans maakt.

Contact

Wilt u liever telefonisch contact, dan kunt u (gratis) bellen met de Hulplijn Noodfondscheck Geldfit: 0800 - 055 50.

Snelle bespaartips

Ieder huishouden kan een aantal kleine maatregelen nemen om snel energie te besparen. Deze snelle bespaartips vindt u op de website van Milieu Centraal.

Isolatie- en financieringsmogelijkheden

Bent u eigenaar van een woning? Dan kunt u met kleine maatregelen veel doen. Ook kunt u de woning verder isoleren. 

Wilt u weten welke isolatie- en financieringsmogelijkheden er zijn? Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies.